«Rakšos» notiks vērienīgs diennakts Līgo nakts pasākums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ikviens ir aicināts pavadīt Līgo nakti aktīvās atpūtas centrā «Rakši», kur 23.jūnijā jau plkst. 12.00 sāksies «Lielais Rakšu Līgo gadatirgus» ar dažādām atrakcijām lieliem un maziem. Sadarbībā ar Nacionālo kino centru tiks demonstrētas nu jau par klasiku kļuvušās filmas «Emīla nedarbi» un «Limuzīns Jāņu nakts krāsā», bet plkst. 20.00 sāksies nakts balle ar grupām «Eolika» un «Musiqq».

Lai nodrošinātu kvalitatīvas izklaides iespējas visas Līgo dienas garumā gan vietējiem, gan arī citu Latvijas pilsētu iedzīvotājiem, aktīvās atpūtas centrs «Rakši» sadarbībā ar Amatas novada domi un Cēsu novada domi, Līgo svētkus organizē divās daļās – dienas un vakara pasākumu.

  • Līgo dienas pasākums sāksies 23.jūnijā plkst. 12.00.

Dienas pasākuma ietvaros notiks «Lielais Rakšu Līgo gadatirgus», kurā tiks piedāvāts visplašākais preču klāsts – sākot ar līgo zālēm un Jāņu vainagiem, dažāda veida sieri, gaļa, zivis, medus, dažādas smalkmaizītes un konditorejas izstrādājumi, augļi, dārzeņi un pat piparkūkas. Gadatirgū pulcēsies arī dažādu mājdzīvnieku pārdevēji, kā arī tautas amata meistari ar saviem izstrādājumiem. Senu relikviju meklētāji varēs apmeklēt gadatirgus Andeles sadaļu, kurā pulcēsies gan rokdarbnieces, gan arī tie, kas vēlas izpārdot sava skapja saturu.

Gadatirgus laikā priekšnesumus sniegs Amatas un Cēsu novadu pašdarbnieku kolektīvi, nodrošinot lustīgu un tautisku atmosfēru visas dienas garumā. Bērniem būs pieejama plaša aktīvās izklaides un atrakciju pilsētiņa un plkst. 15.00 sadarbībā ar Nacionālo kino centru filmas «Emīla nedarbi» skatīšanās uz lielā ekrāna. Savukārt pieaugušiem plkst. 18.00 tiks demonstrēta filma «Limuzīns Jāņu nakts krāsā».
 
Visas dienas garumā būs mielošanās un alus baudīšana, dažādas atrakcijas un sacensības lieliem un maziem, savukārt Līgo tēva lomā iejutīsies radio Skonto balss Valdis Melderis.

Biļetes uz gadatirgu būs nopērkamas uz vietas Amatas novada «Rakšos» 23.jūnijā.

  • Līgo nakts pasākums sāksies 23.jūnijā plkst. 20.00

Visus lielos un mazos dejot gribētājus izklaidēs grupa «Eolika», savukārt pēc pusnakts, pašā brīnumu laikā uz skatuves kāps grupas «Musiqq» puiši. Visu nakti degs Lielais Līgo nakts ugunskurs, kā arī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja izmantot individuālas ugunskura vietas. Neaizmirstamu ugunīgo tautumeitu šovu uz centrālā bāra letes nodrošinās bārs «Coyote Fly» un visas nakts garumā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja līdzdarboties dažādu latviešu Līgo svētku tradīciju uzturēšanā un dziedāšanā kopā ar Līgo tēvu Valdi Melderi.

Biļetes uz pasākumu nopērkamas «bezrindas.lv» no 1.jūnija, kā arī pasākuma norises vietā 23.jūnijā.

Par naktsmītnēm:

Visa informācija par pasākumu atrodama «kamieli.lv». Tuvāki un tālāki pasākuma apmeklētāji noteikti varēs rast nakstmājas gan sev, gan saviem auto Cēsīs un to apkaimē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu