Noticis kārtējais uzbrukums «Facebook» lietotājiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pagājušajā nedēļas nogalē veikts jau trešais datorkrāpniecības (phishing) uzbrukums «Facebook» lietotājiem pēdējo trīs nedēļu laikā, ziņo CNN.

Tā nolūks ir «Facebook» lietotāju pieteikumvārdu un paroļu zādzība, kaitīgu programmu instalēšana datorā un pat lietotāja mājas adreses iegūšana. Uzbrukums tiek veikts, ievietojot uz «Facebook» «sienas» «jautru video», ziņo «WebSense»; kad lietotājs tam uzklikšķina, tiek pieprasīts ievadīt «Facebook» pieteikumvārdu un paroli.

Pēc tam lietotājs atgriežas «Facebook» vietnē, tiek instalēta programma «Media Player HD» un parādās aicinājums lejupielādēt «FLV player»; ja lietotājs piekrīt, sākas kaitīgu programmu instalēšana viņa datorā.

Atkarībā no lietotāja atrašanās vietas viņam piedāvā piedalīties konkursā un laimēt «iPad»; lai tiktu pie vinnesta, lietotājam… vienkārši jāievada sava mājas adrese. Tiesa, arī pretlīdzeklis ir vienkāršs: ja atrodat uz savas «Facebook» «sienas» minēto «jautro video», tad to izdzēsiet – un viss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu