Ozols: «Aerodium» mēģina izkrāpt naudu no valsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.latvijaexpo2010.lv

Uzņēmuma «Aerodium» vadība mēģina izkrāpt naudu no valsts, - tā šorīt paziņoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītājs Andris Ozols.

«Tiek izmantots nenodots paviljons [Šanhajā]. Spekulējot uz patriotismu, valsts tiek nostādīta ķīlnieka lomā. Uzņēmums «Aerodium» grib izkrāpt finanses no valsts,» sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Ozols.

Viņš apgalvoja, ka LIAA ir rakstiski pierādījumi tam, ka «Aerodium» iesaistīts lielu līdzekļu izšķērdēšanā, saņemot 2,5 miljonu latu finansējumu, lai Jelgavā uzceltu līdzīgu apjoma ziņā paviljonu kā Šanhajā, taču tas neesot izdarīts.

Jelgavā izveidota «butaforija» un darbu vēja tunelis nav sācis, jo to būtu pamanījuši vismaz vietējie iedzīvotāji, apgalvoja LIAA vadītājs.

Viņš norādīja, ka «Aerodium» valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns licis noprast, ka vēlas divu dokumentu statusa pārskatīšanu Jelgavas projekta lietā, lai «būtu draugi». Pretējā gadījumā draudēts diskreditēt LIAA, kas tagad arī paveikts, ziņo LETA.

«Tagad LIAA izskatās slikti, (..) jo kārtējais veiksmes stāsts birokrātu dēļ draud izgāzties,» ironizēja Ozols.

LIAA esot vērsusies tiesībsargājošās iestādēs. Ozols arī apstiprināja, ka ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lai tas vērtētu iespējamu šantāžu un kukuļošanu no «Aeirodium» pārstāvju puses. 

Vienlaikus Ozols raidījumā arī paziņoja, ka vēja tunelī Šanhajā lidojuši tikai premjers Valdis Dombrovskis (JL) un paši darbinieki, jo projekts vēl nav nodots ekspluatācijā. Savukārt, «Aerodium» pārstāvis Ansis Egle to kategoriski noraidīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu