Kampars LIAA strīdu ar «Aerodium» aicina risināt Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) uzskata, ka pašlaik galvenais ir nodrošināt, ka Latvijas paviljons Šanhajā darbojas bez pārtraukuma un aicina Latvijas Investīciju attīstības aģentūru (LIAA) un uzņēmumu «Aerodium» konfliktu risināt Latvijā.

Kampars uzsver, ka šobrīd uz spēles ir Latvijas valsts tēls un starptautiskais prestižs, portālu «Apollo» informēja Ekonomikas ministrijā.

Ministra uzdevumā uz Šanhaju jau ir devies valsts pārstāvis, kurš pārbaudīs visu ar Latvijas paviljona un vēja tuneļa uzstādīšanu saistīto dokumentāciju un dos gala slēdzienu, vai valsts var pārskaitīt pēdējo daļu no paviljona izveidei atvēlētajiem līdzekļiem, pieliekot punktu «Aerodium» un LIAA domstarpībām par naudas pārskaitīšanu.

Tāpat, pēc LIAA direktora Andra Ozola lūguma, viņš ir atstādināts no Latvijas paviljona Šanhajā projekta vadītāja amata.
 
Ministrs arī lūdzis LIAA vadītājam sniegt paskaidrojumus par pirmdien publiskajā telpā izplatīto informāciju. Viņš ir vērsies arī pie otras konfliktā iesaistītās puses - «Aerodium"  īpašnieka Ivara Beitāna – ar lūgumu gadījumā, ja viņa rīcībā ir fakti vai informācija, kas apliecina publiskajā telpā izplatīto informāciju, to iesniegt tiesībsargājošām iestādēm un informēt par to Ekonomikas ministriju.
 
«Abu pušu pārmetumi, kuras puses ir izteikušas viens otram, ir ļoti smagi un nedrīkst tikt atstāti bez ievērības, tāpēc esmu vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar lūgumu tos izvērtēt pēc būtības.  Tāpat esmu lūdzis gan Ozolam, gan Beitānam iesniegt arī man viņu rīcībā esošo informāciju, balstoties uz kuru viņi izsaka viens otram šādus pārmetumus, jo par šādām lietām dzirdu pirmo reizi. Šī informācija ir šokējoša,» atzīst Kampars.
 
Ministrs arī aicina nejaukt divas lietas – Latvijas paviljona izveide «Expo 2010», Šanhajā, un par Eiropas naudu veidots projekts Jelgavā.
 
Savukārt par problēmām projekta īstenošanā Jelgavā ministrs līdz šim nav bijis informēts un ir lūdzis par to informāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu