Nikolā Sarkozī pieprasa īsa auguma miesassargus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Francijas policijas rīcībā nonākusi informācija, ka gara auguma apsargus diskrēti aicina nepieteikties apsargāt Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph», atsaucoties uz vietējo presi.

Kā franču laikrakstam «Le Parisien» pavēstījis kāds policijas pārstāvis, «nav jēgas meklēt supermenus», jo liela auguma kandidātiem ir ārkārtīgi mazas izredzes tikt pieņemtiem, kaut arī garais augums viņiem ļautu labāk pamanīt iespējamos uzbrucējus.

Kopš 2002.gada, kad kāds psihiski nelīdzsvarots vīrietis tik tikko nenošāva Sarkozī priekšgājēju Žaku Širaku, Francijas prezidenta apsardzes dienests pieaudzis no 50 līdz 80 darbiniekiem.

Sarkozī ir bēdīgi slavens ar tramīgo attieksmi pret savu nelielo augumu, kas ir aptuveni viens metrs 68 centimetri. Tas viņu satrauc tik ļoti, ka viņš dažādiem veidiem cenšas izskatīties garāks. Viņš ne tikai nēsā īpaši izgatavotas kurpes, kas piešķir viņa augumam papildu centimetrus, bet arī mēdz nostāties uz pirkstgaliem masu fotogrāfijās kopā ar citiem politiķiem. Lai izskatītos tikpat garš kā ASV prezidents Baraks Obama, kad abi pagājušajā gadā uzstājās ar runu Sabiedroto Normandijas desanta 65.gadadienas piemiņas pasākumos, viņš pat pakāpās uz kastes.

Pagaidām vislielāko sašutumu izraisīja Sarkozī fotosesija ar kādas rūpnīcas darbiniekiem, kas atklāja, ka viņi tika izvēlēti sava mazā auguma dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu