Zatlers izbauda braucienu ar bruņutransportieri. Par NATO mācībām gandarīts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers ceturtdien militāro mācību «Baltops 2010» norises vietā Ventspils novadā izbaudīja braucienu ar ASV armijas bruņutransportieri «Lav-25», ziņo aģentūra BNS.

Bruņutransportieris līdz kāpu zonai tika nogādāts ar īpašu kuģa platformu, ko apskatīja ne tikai prezidents, bet arī ārlietu ministrs Aivis Ronis un Nacionālo bruņoto spēku vadība. Platformas kuģim piestājot krastā, no tās nobrauca bruņutransportieris, vedot arī aizsargvestē un drošības ķiverē tērpto prezidentu.

Fotogalerija.

Bruņutransportierim izbraucot krastā, tas lielā ātrumā aizbrauca mācību poligona virzienā.

Notiekošo krastā vēroja arī vairāki desmiti iedzīvotāju.

Vēlāk Zatlers atzinis, ka dalība mācībās viņā radījusi drošības sajūtu, «Apollo» informēja prezidenta Preses dienestā.

Atzīmējot to, ka mācības noris kopš 1971.gada un šogad tās notiek Latvijā, Baltijas jūras krastā, ar trīs Baltijas valstu piedalīšanos, Valsts prezidents norādīja, ka tā ir iespēja NATO dalībvalstīm un partnervalstīm uzlabot savas sadarbības iemaņas gan militārām, gan civilām vajadzībām. Valsts prezidents īpaši pateicās ASV par ieguldījumu šo mācību organizēšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu