Vulkāna pelni «airBaltic» radījuši 2,5 miljonu latu zaudējumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Vulkāna pelnu dēļ radītie lidošanas ierobežojumi Latvijas aviosabiedrībai «airBaltic» kopā radījuši 2,5 miljonu latu zaudējumus, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā «100.pants» atzina «airBaltic» prezidents Bertolts Fliks.

Fliks arī norādīja, ka par lidojumu atcelšanu vulkāna pelnu dēļ vajadzētu lemt pašām lidsabiedrībām, nevis citām iestādēm.

Pēc «airBaltic» prezidenta teiktā, par spīti šiem zaudējumiem kompānija šo gadu varētu noslēgt ar peļņu.

Kā ziņots, šī gada pirmajos piecos mēnešos Latvijas aviosabiedrība «airBaltic» ir pārvadājusi 1 131 503 pasažierus, kas ir par 19% vairāk nekā 2009.gada attiecīgajā periodā, kad aviosabiedrība pārvadāja 947 180 pasažierus.

Aprīlī «airBaltic» vulkāna pelnu radītās aviācijas krīzes iespaidā pārvadāja par 3% mazāk pasažieru nekā pērn analoģiskā laika periodā. Šī gada pirmajos četros mēnešos kopumā «airBaltic» ir pārvadājusi 835 694 pasažierus, kas ir par 16% vairāk nekā 2009.gada attiecīgajā periodā, kad aviosabiedrība pārvadāja 717 705 pasažierus.

«airBaltic» ir paziņojusi par provizorisko 2009.gada peļņu 14 miljonu latu (20 miljonu eiro) apmērā un apgrozījumu 206 miljonu latu, kā arī pērn sasniegusi pasažieru pieaugumu par 6% - līdz 2,75 miljoniem pasažieru.

«airBaltic» vasaras sezonā piedāvās vairāk nekā 100 lidojumu maršrutos Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 80 galamērķi būs sasniedzami no «airBaltic» bāzes Rīgā.

Aviokompānija «airBaltic» dibināta 1995.gadā. Tās galvenie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un SIA «Baltijas aviācijas sistēma» ar 47,2% akciju.

«airBaltic» veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgas, Viļņas un Tallinas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu