Amatpersonu atalgojumu vēl nepubliskos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Vēl šomēnes valsts amatpersonas tiks pasargātas no algu publiskošanas internetā, jo ministru valsts sekretāri attapušies, ka lai publiskotu atalgojumu, nepieciešami vienoti kritēriji, pirmdien vēsta «Neatkarīgā».

Grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā spēkā stāsies jau otrdien, līdz ar to otrdien vajadzētu publiskot vēl līdz šim nezināmās amatpersonu algas, taču tā nenotiks, jo nav izstrādi kritēriji, lai visas ministrijas spētu rīkoties vienoti.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena laikrakstam atzīst, ka ministrijas bijušas neizpratnē, kā īstenot likuma prasību.

Tāpēc valsts sekretāri nolēmuši grozījumus uz laiku atcelt, lai izstrādātu vienotu formu gan par darba līgumiem, gan arī par kritērijiem, cik detalizēti atklāt algas. Viņa pieļauj, ka atalgojumu atbilstoši likuma prasībām varētu publicēt no 1. jūlija, jo Valsts kancelejai uzdots pasteigties

Pagaidām atklātībai tiek nodots algu apmērs un attiecīgajā atalgojuma grupā nodarbināto skaits ministrijās, nenorādot amatpersonu un darbinieku uzvārdus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu