AM Latvijas iedzīvotājiem iesaka Kirgizstānu neapmeklēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ārlietu ministrija (AM) iesaka atturēties no Kirgizstānas dienvidu reģionu, īpaši Ošas (Osh) un Džalalabadas (Jalal-Abad) pilsētas apmeklējuma, portālu «Apollo» informēja AM Preses centrs.

Ceļotājiem, kuri pašlaik atrodas Ošā vai Džalalabadā, AM iesaka izvairīties no uzturēšanās plaši apmeklētās vietās un nepiedalīties demonstrācijās, teikts ministrijas paziņojumā.

Pēc vardarbīgajām sadursmēm, kuras sākās 10.jūnijā valsts dienvidu reģionos, Ošas un Džalalabadas pilsētās ieviests ārkārtas stāvoklis.

Tiek ziņots, ka sadursmēs bojā gājuši vismaz 117 un ievainoti vairāk nekā 1000 cilvēki. Pagaidu valdība ir devusi atļauju iekšējās drošības spēkiem šaut uz dumpiniekiem.

AM norāda, ja nepieciešams šķērsot Kirgizstānas-Uzbekistānas robežu, jāizmanto tikai oficiāli atzītie robežas pārejas punkti. Pierobežas nekontrolētajos rajonos draudus var radīt nesprāgušu mīnu lauki.

Gan pilsētās, gan lauku apvidos ir iespējamas laupīšanas un zādzības, kuru biežākie
upuri ir ārzemnieki.

Šobrīd AM rīcībā nav informācijas par Latvijas valsts piederīgajiem, kuriem būtu vajadzīga palīdzība Kirgizstānā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu