Valmieras «Pauku priedēs» līgos «Latvijas Radio 2»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Latvijas Radio 2 arī šogad turpina tradīciju organizēt Latvijā vērienīgākos Līgo svētkus, un par savu misiju uzskata aicināt tautu uz kopīgu Līgo svētku svinēšanu. Par grandiozās tautas sadziedāšanās, koncerta un balles «LATVIJA LĪGO» norises vietu izvēlēta Vidzemes sirds - Valmiera, portālu «Apollo» informēja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Lielāko pasākumu saraksts

Vērienīgais Līgonakts pasākums 23.jūnija vakarā Pauku priedēs vienuviet pulcēs populārus dažādu stilu mūziķus no visiem Latvijas novadiem, tos apvienojot kopīgā muzicēšanā ar Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales folkloras grupām un ansambļiem.

Kurzemi koncertā pārstāvēs Andris Ērglis un Suitu sievas, Ivo Fomins un folkloras kopa «Talsi», kā arī Chilli un līvu jauniešu orķestris «Nurmorkestor». Latgali pārstāvēs Atis Auzāns un kapela «Dziga», Dainis Skutelis un folkloras kopa «Ilža», kā arī duets «Inga un Normunds» un folkloras mūzikas kopa «Laimas muzykanti». Vidzemes novadu pārstāvēs Ieva Akuratere un vīru kopa «Vilki», Aigars Grāvers un folkloras kopa «Cielava», savukārt, Zemgali - Lauris Reiniks un folkloras kopa «Tarkšķi», kā arī Māris Sloka un dūdu un bungu mūzikas grupa «Auļi».

Koncertā skanēs jau pazīstamas un populāras dažādu žanru dziesmas, kuras, pateicoties apvienotajiem mūziķu sastāviem, iegūs jaunu skanējumu, bet dziesmu enerģētiskais spēks dos auglību, spēku un svētību katram Latvijas novadam. Koncertā piedalīsies arī Valmieras novada apvienotais koris un pašdarbības kolektīvi.

Pēc koncerta lustīgā Līgo nakts ballē uz dejām aicinās «Klaidonis», Ivo Fomins ar grupu un DJ Aivis. Pasākuma «Latvija līgo Valmierā» apmeklētājiem plašā izvēlē tiks piedāvāti arī katram novadam raksturīgākie ēdieni un vairāk nekā 10 dažādu Latvijas alus darītavu brūvējumi.

«Biļešu paradīzes» kasēs jau ir sākusies biļešu iepriekšpārdošana. Pirmo 3000 biļešu cena būs īpaši draudzīga - Ls 3,00 . Visas biļetes piedalīsies loterijā un tieši Valmierā kļūs skaidrs, kurš Jāņu bērns laimēs ceļojumu divām personām uz Kipru. Visiem Jāņiem un Līgām ieeja pasākumā būs bez maksas.

Šogad pasākums «Latvija līgo» notiek ar Hipotēku Bankas ģenerālatbalstu. Sadarbības partneri - Valmieras pilsētas pašvaldība, alus darītava «Valmiermuižas alus» un ceļojumu birojs «Jēkaba aģentūra». Pasākumu organizē «Izklaides producentu apvienība 7».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu