Gustavo nesaredz daudz hiphopa māksliniekus, ar kuriem sadarboties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Gustavo, īstajā vārdā Gustavs Butelis, kurš ir viens no hiphopa kultūras aizsācējiem Latvijā, nesaredz Latvijā daudz hiphopa māksliniekus, ar kuriem varētu sadarboties, lai kopīgu ierakstītu dziesmas jeb albumu, savā jaunā albuma «3.elpa» prezentācijas pasākumā žurnālistiem atzina mūziķis. Gustavo atklāja, ka nesaredz daudz šādu jomu izpildītājus, kas sadarbību varētu papildināt ar jaunām idejām. Tomēr mūziķis neizslēdz iespēju, ka drīzumā varētu sadarboties ar hiphopa grupu «PKI», kas spēj pārsteigt ar savu darbu, jo ir jauni un talantīgi izpildītāji.

No šodienas mūzikas tirdzniecības vietās pieejams vairāku gadu laikā tapušais jaunais Gustavo albums «3.elpa». Kā žurnālistiem stāstīja Gustavo, viņš šo albumu velta savai māsai Annai, kas vienmēr viņu ir atbalstījusi un sniegusi padomu, kā arī pie jaunā albuma strādājusi kā stiliste.

Albums «3.elpa» sācis tapt 2007.gada ziemā, kad mūziķis veltīja ilgu laiku muzikālā pavadījuma radīšanai, taču tad sākusies sadarbība ar grupu «Prāta vēra» un albums ticis nedaudz nolikts maliņā. Pie sava albuma radīšanas Gustavo atkal turpināja darbu pēc «Prāta vētras» albuma «Tur kaut kam ir jābūt» izdošanas 2008.gada maijā, cerot, ka albumu varēs izdot 2008.gada beigās, bet albuma izdošana dažādu iemeslu dēļ nepārtraukti kavējās.

Mūziķis albumā «3.elpa» iekļāvis 17 oriģinālkompozīcijas, kuru izpildīšanā piedalās arī Renārs Kaupers, Ieva Kerēvica, Čižiks, El Mars un «Lady’s Sweet». Tāpat albuma tapšanā piedalījušies mūziķi Ingars Viļums un Deniss Paškevičs.

Pie katras dziesmas radīšanas un pie albuma kopumā Gustavo strādājis ilgu laiku, lai sajustu, ka darbs tiešām ir pabeigts. «Katru reizi es atradu, ko pielabot un ko uzlabot. Pat tagad, kad albums jau ir gatavs, es pēdējās desmit naktis vēl pa nakti miegā turpinu pabeigt savu albumu,» sacīja mūziķis.

Gandrīz katra Gustavo jaunajā albumā iekļautā dziesma ir kā stāsts, un katrai ir sava morāle, vienojoties kopīgā secinājumā - ka viss, kas notiek, notiek uz labu.

Albuma «3.elpa» vizuālo noformējumu veidojis dizaina meistars «Lomix», kuram palīdzējis fotogrāfs Nils Vilnis, kurš gādāja, lai Gustavo ieceres un abstraktās vīzijas tiktu iemūžinātas bildēs. Albuma «3.elpas» vāks ir tikai fragments no garāka stāsta, kas attēlots albuma bukletā.

Albuma vākā mūziķis izmantojis dažādas krāsas, kas no zaļas pāriet uz zilu, bet no zilas un violetu. Jaunā albuma krāsu pāreja simbolizē paša mūziķa izjūtas, kuras kopš otrā albuma izdošanas ir mainījušās, jo patlaban Gustavo ir pārejas posmā, tiecoties pēc kaut kā cita.

Konceptuāli albums «3.elpa» atšķirsies gan no pirmā albuma «Beidzot», gan otrā «Pa pāris pantiem/ Viesības viesnīcā». Albumu «Pa pāris pantiem/ Viesības viesnīcā» Gustavo izdeva 2005.gada rudenī, savukārt albums «Beidzot» tika izdots 2004.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu