«Parex» testē bankas sadalīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Tupinot gatavoties «Parex bankas» restrukturizācijas plānā paredzētajai bankas sadalīšanai, bankā sestdien veikts pirmais operacionālās sadalīšanas mēģinājums, lai testa vidē pārbaudītu IT un citu sistēmu migrāciju, veidojot jauno banku un risinājuma banku.

Sadalīšanas mēģinājums veikts, lai praksē pārbaudītu bankas operacionālās sadalīšanas plānu, kā arī konstatētu nepieciešamos sadalīšanas procesa pilnveidojumus un uzlabojumus. Pirmajā mēģinājumā lielākā uzmanība tika pievērsta informācijas sistēmu migrācijai, informē bankā.

«Gatavošanās process bankas operacionālajai sadalīšanai norit saskaņā ar iepriekš plānoto grafiku. Tajā paredzēts testa vidē veikt vairākus sadalīšanas ģenerālmēģinājumus, lai noteiktajā termiņā mēs būtu maksimāli gatavi praktiski īstenot bankas sadalīšanu un šis process noritētu bez kļūmēm,» norāda Operacionālās direkcijas vadītājs Kaspars Cikmačs.

Ministru kabinets šī gada 23.martā apstiprināja «Parex bankas» restrukturizācijas plānu, bet 1.jūnijā valdība pieņēma lēmumu par jaunas bankas izveidi.

Izveidojot jauno banku, galvenie ieguvēji būs noguldītāji esošajā Parex bankā, kas tiks automātiski pārcelti uz jauno banku. Jaunizveidotajai bankai būs stabila finanšu bāze, kas ļaus sekmīgāk piesaistīt investorus un iespējami ātrāk atmaksāt valsts ieguldītos līdzekļus. Jaunā banka turpinās apkalpot visus esošo klientu kontus, un noguldījumiem tiks saglabātas visas garantijas un līdz šim piešķirtās priekšrocības. Banka esošajiem un jaunajiem klientiem, īpaši Latvijas uzņēmumiem, varēs piedāvāt jaunus uzkrājumu produktus un kredītlīnijas.

Savukārt «Parex banka» pēc restrukturizācijas turpinās darbu kā risinājuma banka, kuras uzdevums būs pārvaldīt tās aktīvus, lai pakāpeniski atgūtu tajos investētos līdzekļus maksimālā apjomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu