MX1/MX2 Latvijas posmā pieteicies maksimālais dalībnieku skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: motocrossmx1.com

Līdz Baltijā visnozīmīgākajām un vērienīgākajām motokrosa sacensībām, kas notiks 26. un 27. jūnijā «Zelta Zirgs» trasē, ir atlikušas pāris dienas, un ir apstiprināts galīgais dalībnieku sastāvs. 

Patīkami atzīmēt, ka neraksturīgi citiem Pasaules motokrosa posmiem «Latvijas GP» ir sasniedzis maksimālo pieļaujamo dalībnieku skaitu – 40 dalībnieki MX1 un MX2 klasēs, kā arī Veterānu Motokrosa Pasaules kausa izcīņā. Šis fakts apliecina, ka Latvijas GP jau otrajā savas pastāvēšanas gadā ir izcīnījis būtisku vietu Pasaules motokrosa dzīvē un ieguvis uzticību no sportistu puses.

«Man patīk Latvija. Pagājušajā gadā man tur bija ļoti jautri. Man Latvija patīk arī kā valsts, tā ir zaļa ar daudz kokiem. Kad mēs bijām Kalifornijā, tā nebija zaļa vispār, tas man nepatika. Latvijā daba ir patiešām skaista. Es biju patiešām priecīgs par pagājušā gada Latvijas posmu. Es domāju, ka šajā trasē ir grūtāk uzvarēt. Tā bija ļoti pozitīva nedēļas nogale,» 2009. gada Latvijas posmu atceras pagājušā gada MX1 čempions un šī gada čempionāta līderis, Antonio Kairoli no «Red Bull KTM Factory Racing MX1» komandas.

Kā jau ziņots iepriekš, Latvijas vārdu šajā klasē aizstāvēs Lauris Freibergs, Ivo Šteinbergs, Niks Apfelbaums, Toms Macuks un Dāvis Ivanovs. Uz starta Latvijā MX1 klasē stāsies arī trīs igauņi – Tanels Leoks, Lauri Lehtla un Lauri Lokotars, kā arī lietuvietis Vitautas Bučas.

Līdzīgi kā MX1 klasē, arī MX2 Pasaules čempionāta kopvērtējumā ir redzams pārliecinošs līderis – Marvins Maskvins no «Red Bull KTM Factory Racing MX2» komandas. Taču, neskatoties uz to, ka Maskvins ir pārliecinošs līderis, Ķegumā ir gaidāma sīva cīņa, jo tuvākie sekotāji, jo sevišķi Kens Rocens, Stīvens Frosards un Džefrijs Herlings katrā čempionāta posmā cenšas nepieļaut Maskvina uzvaru.

Ļoti cerams, ka Latvijas līdzjutēju atbalsts un dzimtā zeme ļaus labus rezultātus sasniegt arī Latvijas pārstāvjiem MX2 klasē – Matīsam Karro, Augustam Justam, Robertam Justam un Kristeram Teko. Igauniju Latvijas posmā MX2 klasē pārstāvēs Prīts Rātseps un Inderks Māgi.

Vienlaikus ar MX1 un MX2 Ķegumā notiks arī Veterānu Motokrosa Pasaules kausa izcīņas 4. posms. Līderis pēc 3. posmiem tajā ir Mats Nilsons. Viņam un citiem kausa izcīņas dalībniekiem pretī stāsies arī četri Latvijas sportisti – Igors Povars, Jānis Vilders, Jānis Mironovs un Arvis Sanders, četri Igaunijas sportisti – Andres Krestinovs, Einārs Petersons, Tonu Lills un Reio Engmans, kā arī lietuvietis Sauļus Stankus.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas «Grand Prix» iespējams atrast šo sacensību mājas lapā «www.mx1latvia.lv».

Biļetes uz MX1 Latvijas pomu iespējams iegādāties «Biļešu Serviss» kasēs un «www.bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu