Rīgas zoodārzā svērs Galapagu bruņrupučus (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas zooloģiskajā dārzā ceturtdien jau divpadsmito reizi notiks Galapagu bruņurupuču svēršana, pavēstīja zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Šogad bruņurupucienes Trīni un Čelsiju svērs spēkavīra Raimonda Bergmaņa dēls, trīspadsmit gadus vecais Teodors Bergmanis, kurš bija jau vairākkārt pieredzējis, kā tēvs sver bruņurupučus. Līdz šim bruņurupucienes svēruši ir vairāki pazīstami sportisti, tai skaitā olimpietis Viktors Ščerbatihs un Latvijas čempions sievu kalnā nešanā, bodibildinga konkursa «Mr Universe» laureāts Aivars Visockis un «spēkasieva» Jolanta Logina.

Teodoram asistēs divi bijušie Latvijas olimpiskās izlases karognesēji – Raimonds Bergmanis un Voldemārs Lūsis.

Būs arī dažādas atrakcijas

«Zoodārza apmeklētājiem tiks piedāvātas arī dažādas atrakcijas un izglītojoši maršruti, kas palīdzēs iepazīt bruņrupuču dzīvi un daudzveidību, kā arī varēs izmēģināt savus spēkus «bruņrupucīgos» spēka vingrinājumos,» informēja zoodārza pārstāvji.

Galapagu bruņrupucienes Trīna un Čelsija ir 19 gadu vecas, un Trīne pērn svēra 111 kilogramus, bet Čelsija - 84 kilogramus. Rīgas zooloģiskais dārzs abas bruņurupucienes divu gadu vecumā saņēma no Čikāgas zoodārza 1995.gada decembrī.

Šīs sugas bruņurupuču tēviņi sasniedz 225 kilogramu svaru, mātītes no - 100 līdz 150 kilogramiem, bet to iespējamais mūža ilgums ir 150 gadi un vairāk.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu