Bobriševs: segums Ķeguma trasē man patīk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cashonda.com

Pasaules motokrosa čempionātā - Latvijas «Grand Prix» MX1 izcīņā pirmajā braucienā līdzjutējus un pašus braucējus pārsteidza Krievijas sportists Jevgēņijs Bobriševs, kuram šis bija labākais posms šī gada sezonā.

22 gadus vecais Krievijas braucējs jau startā izvirzījās līderpozīcijās un ilgu laiku braucienā turējās visiem pa priekšu, taču pašās beigās viņu apdzina beļģis Klemens Desalē. Braucienā Bobriševam 2. vieta, otrajā braucienā krievs finišā ceturtais un arī posma kopvērtējumā 4. vieta.

Vēl aizvadītajā sezonā Bobriševs brauca MX2 klasē, kopvērtējumā ar 108 punktiem ieņemot 20. vietu. Šogad Bobriševs pēc deviņiem posmiem MX1 klasē ar 189 punktiem atrodas 9. vietā. Pierādījies jau daudzu sportistu teiktais, ka uz pirmo desmitnieku katrā posmā pretendē vismaz 20 braucēji.

«Viss bija lieliski. «Izcēlu» startu, un pamazām pirmajā aplī jau atrāvos no sekotājiem,» par pirmo braucienu sarunā ar «Apollo» stāsta Bobriševs. «Līdz ar to bija vieglāk braukt un varēju koncentrēties uz pārsvara palielināšanu pār beļģu braucējiem Klemenu Desalē un Stīvu Ramonu, taču jau brauciena beigu daļā sāku pagurt un Desalē mani noķēra. Trase bija smaga, izsista un arī karstums darīja savu. Pēdējos apļus gribēju nobraukt ātrāk, taču es paguru,» teica sportists.

Bobriševam šī nav pirmā iepazīšanās ar «Zelta Zirga» trasi. «Gan pagājušajā gadā, gan iepriekš vairākas reizes esmu Ķegumā braucis. Nekas trasē būtiski nav mainījies, tikai dažas vietas ir savādākas, kas pielāgotas speciāli pasaules kausa posmam. Segums man šajā trasē patīk un arī tribīnes mani atbalstīja. Jāatzīst, ka man pašam otrā vieta braucienā ir liels pārsteigums,» sacīja Bobriševs. 

Par krievu motokrosista panākumu Ķegumā pārsteigts bija arī latviešu braucējs Ivo Šteinbergs. «Es negaidīju, ka viņš tik labi nobrauks. Viņš vienā gadā ir uzkāpis ļoti augstu. Aizvadītajā sezonā viņš brauca MX2 klasē, bet šogad ir ļoti pielicis. Viss saslēdzās, pareiza komanda un lūk, rezultāts. Tagad viņš turēs šo līmeni. Prieks, ka viņam izdodas,» piebilda Šteinbergs, kurš aizvadītajā posmā bija labākais MX1 braucējs starp latviešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu