Karro: pretī nedrīkstēju sist

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Ķegumā esošā trase «Zelta zirgs» ir trešā smagākā pasaules motokrosa čempionāta kalendārā, uzskata Latvijas labākais sportists MX2 klasē Matīss Karro.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Ķegumā otro reizi norisinājās pasaules čempionāta posms. Karro šoreiz otrajā spēcīgākajā MX2 klasē pirmajā braucienā finišēja 14. vietā, bet otrajā braucienā ieņēma 15. pozīciju.

«Pirmais brauciens bija gan labs, gan slikts. Grūti bija izcelt startu, jo pirmais līkums bija ass, tāpēc nokļuvu beigās,» sportistu citē viņa preses pārstāve Sanita Pelēķe. «Neatmetu cerības un turpināju cīnīties. Vienu brīdi biju 12. pozīcijā, bet noguru. Sākumā pārcentos, nebraucu pietiekami gudri, sanāca braukt pa lielākajām bedrēm.»

«Anglijas čempionātā, kurā piedalos, ir īsāki braucieni, bet man labāk patīk garāki. Citi uz brauciena beigām sagurst, un tad viņus var apdzīt. Šoreiz saguru arī pats,» par pasaules čempionāta pirmo braucienu stāstīja Karro, kurš pārstāv «MVD-D Suzuki» vienību. «Šī ir trešā smagākā trase, kas mums ir pasaules čempionāta kalendārā. Līdz šim likās, ka man ir laba fiziskā forma. Te varēja redzēt, ka vēl jātrenējas.»

Pēc pirmā brauciena Karro pat iznākusi neliela saķeršanās ar Džeiku Nikolsu no Lielbritānijas, tomēr Latvijas sportists to uztvēra ar smaidu sejā.

«Mūsu starpā notika spraiga cīņa. Brīdī, kad līderi mūs apdzina pa apli, tiesneši rādīja zilos karogus. Es līderus palaidu garām un viņiem sekoju. Arī mans konkurents līderus laida garām, un tanī brīdī arī es paspraucos viņam garām,» teica Karro. «Pēc brauciena man likās, viņš grib sasveicināties un pateikt, ka bijusi laba cīņa, bet izrādās - nē. Piebraucot blakus, viņš uz mani lamājās. Viņš nedaudz arī iesita. Man jau ir bijusi pieredze ar kaušanos, tāpēc pretī nedrīkstēju sist. Ko darīt, tā dažreiz notiek.»

Otrajā braucienā Karro startēja sekmīgi un pirmajā līkumā pat bija izvirzījies piektajā vietā.

«Diemžēl priekšā bija vaļņi, nebija tāds ātrums. Tajā brīdī mani apdzina trīs citi dalībnieki un paliku astotais,» stāstīja Karro «Šis starts priekš manis bija ļoti labs. Tomēr pats otrais brauciens priekš manis bija vidējs. Varēja būt labāk. Pēc iekļūšanas pirmajā astoņniekā atkritu uz desmito pozīciju. Stabili tā arī braucu, bet tad pieļāvu kļūdu un diezgan smagi nokritu. Rezultātā atkritu uz 16. vietu. Sanāca apdzīt tikai vienu braucēju, jo pārējie jau bija tālu priekšā,» sacīja braucējs.

Kā ziņots, MX2 klases kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem Karro ar 84 punktiem ieņem 17. vietu, bet vēl viens Latvijas sportists Augusts Justs ar diviem punktiem ir 44.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu