ASV apcietina 10, iespējams, Krievijas spiegus. Krievija informāciju noliedz

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV Ņujorkas un Ņūdžersijas štatos apcietināti desmit kādas ārvalsts izlūkdienesta darbinieki, vēstī «Associated Press».

Saskaņā ar amerikāņu Tieslietu ministrijas paziņojumu, visi apcietinātie, domājams, darbojušies Krievijas valdības interesēs. Astoņi no desmit iespējamajiem spiegiem tika aizturēti svētdien, 27. jūnijā, tomēr zināms par to kļuva tikai 28. jūnijā. Pēc amerikāņu pretizlūkošanas datiem, apcietinātie ilgu laiku aizsegā strādājuši ASV, vācot informāciju Krievijas specdienestiem.

Vēl divi spiegu tīkla dalībnieki tika aizturēti vēlāk. Viņiem ir inkriminēta dalība tīklā, kuru, kā apgalvo ASV, izvērsusi Krievijas valdība. Vēl viens aizdomās turamais izsludināts meklēšanā. Visiem aizturētajiem jau ir uzrādītas apsūdzības. Ja viņu vaina tiks pierādīta, tiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Bez tam divus apcietinātos tur aizdomās arī par naudas atmazgāšanu, par ko draudz brīvības atņemšana uz laiku līdz 20 gadiem.

Šeit gan jāpiebilst, ka apcietināto spiegu personības netiek atklātas. Aģentūra AP, kura atsaucas uz ASV Tieslietu ministrijas oficiālu paziņojumu, sauc aizturētos par «Krievijas izlūkdienesta virsniekiem», tomēr viņu pilsonība vai nacionālā piederība pagaidām nav zināmas. ASV Tieslietu ministrijas paziņojumā visu apcietināto vārdi iekļauti pēdiņās, kas nozīmē, ka tie vai nu tiek apzināti slēpti, vai arī izmeklētājiem ir šaubas par šo vārdu īstumu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu