Pazudis viens no aizturētajiem Krievijas spiegiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Šonedēļ Kiprā aizturētais aizdomās turamais Krievijas spiegs pazudis pēc atbrīvošanas pret drošības naudu, trešdien apliecināja likumsargi.

LETA jau ziņoja, ka 54 gadus veco kanādieti Robertu Kristoferu Metsosu ar ASV pasi arestēja otrdienas rītā Larnakas lidostā, kad viņš gatavojās sēsties lidmašīnā uz Budapeštu.

No aresta viņš tika atbrīvots pret 20 000 dolāru (11 500 latu) lielu drošības naudu un gaidīja tiesas procesu par izdošanu Savienotajām Valstīm.

Atbrīvojot aizdomās turamo pret drošības naudu, viņam tika atņemti ceļošanas dokumenti un noteikts katru dienu ierasties Larnakas policijas iecirknī, taču trešdienas vakarā Metsoss nav izpildījis šo prasību.

«Policija devās pārbaudīt viņa viesnīcas istabu, taču viņu neizdevās atrast,» ziņu aģentūrai AFP norādīja likumsargu pārstāvis.

Līdz ar aizdomās turamā spiega pazušanu tiesībsargājošo iestāžu lēmums atbrīvot Metsosu pret drošības naudu nonācis kritiķu krustugunīs.

«Esmu patiesi pārsteigts, ka tiesa nenoteica aizturēšanu aizdomās turamajam spiegam,» norāda Kipras parlamenta opozīcijas deputāts un Juridisko lietu komitejas vadītājs Aionass Nikolaus.

Kā vēstīts, ASV varasiestādes pirmdien paziņoja, ka arestējušas desmit cilvēkus, kuri tiek turēti aizdomās par gadiem ilgu spiegošanu Krievijas izlūkdienestu labā. Kopumā aizdomu ēna krīt uz 11 cilvēkiem, tostarp Kiprā pazudušo Metsosu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu