«Visu Latvijai!» un LNK norobežojas no gaidāmā gājiena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Partija «Visu Latvijai!» un Latviešu nacionālistu klubs ceturtdien izplatījis paziņojumu, kurā noliedz saistību ar ceturtdien gaidāmo gājienu līdz brīvības piemineklim. 

«Mūsu pārstāvētās organizācijas kategoriski norobežojas no gaidāmā pasākuma pie Brīvības pieminekļa, vienlaikus vēlamies uzsvērt, ka šī pasākuma rīkotājiem nav nekā kopīga ar patiesu latviešu nacionālismu, un minētās darbības, ļoti iespējams, tiek veiktas ar mērķi traucēt pieaugošajai nacionālistu popularitātei un ietekmei,» norāda abu organizāciju pārstāvji.

«Latviešu nacionālā ideja, kas radīja priekšnosacījumus Latvijas valsts izveidei, par vienu no būtiskākajām atziņām uzskata tautas pašnoteikšanās, nacionālās neatkarības principu. Vēsturiskā pieredze ir nostiprinājusi izpratni, ka ikvienas ārējās varas nostiprināšanās Latvijā ilgtermiņā ir bijusi pretrunā latviešu nacionālajām interesēm. Tādēļ arī divdesmitā gadsimtā notikušo okupāciju salīdzināšana, mēģinot kādu no tām pasludināt par labāku ir principiāli nepieņemama. Jebkurai sevi cienošai tautai un valstij brīvība un neatkarība ir vienīgā pieņemamā un par labu atzīstamā dzīves kārtība.Vadoties no šādas pārliecības, mēs kategoriski noraidām pasākumus, kas veltīti vācu armijas ienākšanas svinīgai atzīmēšanai. Apzinoties, ka 1941.gadā vācu armijas ienākšana pārtrauca padomju režīma veiktās represijas, vēlamies uzsvērt, ka nacisms kā ideoloģija un Trešais reihs kā tā iemiesojums bija absolūtā pretrunā latviešu tautas neatkarības centieniem, uz ko norāda gan pretošanās kustība vācu okupācijai, gan nacistu veiktās represijas.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu