KNAB beidzis izmeklēšanu: lūdz apsūdzēt Munkevicu un Pīrantu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai maijā uzsāktā kriminālprocesa materiālus par 5 000 latu kukuļa došanu saistībā ar Jūrmalas mēra neuzticības balsojumu 20.maijā plānotajā domes sēdē, informē birojā.

KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu un Jūrmalas ātrās palīdzības valdes locekli Normundu Pīrantu par kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, ko izdarījušas divas valsts amatpersonas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka aizdomās turētie mēģināja nodrošināt viņiem labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo lēmuma rezultātu domes balsojumā, deputātam nodots kukulis 5 000 latu apmērā.

Patlaban abām aizdomās turētajām personām ar tiesas lēmumu ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu