Apfelbaums: elites braucējiem līmenis tomēr augstāks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Latvijas jaunais motokrosists Niks Apfelbaums sarunā ar portālu «Apollo» sacīja, ka Latvijas braucējiem ceļš uz MX1 klasi būtu jāiziet caur Eiropas čempionāta posmiem.

Aizvadītajā nedēļā Ķegumā norisinājās pasaules motokrosa čempionāta devītais posms MX1 un MX2 klasēs. Niks Apfelbaums MX1 klasē divu braucienu summā ierindojās 28. vietā.

«Centos nobraukt līdz galam, bez lieka riska. Brauciena beigās nedaudz paguru un sanāca palaist garām vairākus braucējus. Jūtu rokas traumas sekas vēl,» pēc pirmā brauciena «Apollo» sacīja 17 gadus vecais Apfelbaums.

«Sumata» komandas braucējs norāda, ka atšķirība starp Latvijas un pasaules čempionātu ir diezgan jūtama. «Ir savādākas izjūtas braukt kopā ar elites večiem. Viņi tomēr brauc ātrāk, trenējās savādāk. Arī līmenis viņiem ir krietni augstāks par Latvijas braucējiem. Pavisam cita nauda apgrozās pasaules čempionātā. Domāju, ka mums jābrauc vairāk Eiropas sacensībās un pakāpeniski jākāpina līmenis. Varbūt uzreiz nav jālec iekšā MX1 klasē, bet caur Eiropas čempionātu jāmēģina tikt uz augšu. Vācijā ADAC čempionātā var startēt. Domāju, ka Lauris Freibrgs savu jau ir pierādījis, bet visi jaunie braucēji – Dāvis Ivanovs, Toms Macuks, es un citi – ja cītīgi trenēsimies, tad, protams, tas sniegums būs labāks,» norāda Apfelbaums, kuram šī bija debija MX1 klasē.

Ķeguma «Zelta Zirga» trase motokrosistam patīk, bet nav tā mīļākā: «Trase tehniska. Latvijas čempionātā šāda trase nav bijusi. Atbrauc «Youthstream» pārstāvji, uztaisa viļņus, tramplīnus un braukšana trasē kļūst grūtāka. Bet trase man patīk, lai gan labāk patīk mīkstās trases, piemēram, Nīderlandē.

Sezonas otro pusi Apfelbaums plāno aizvadīt Latvijā. «Pasaules čempionātā es šogad vairs noteikti nebraukšu. Startēšu Latvijas čempionātā, kurā jānotur līderpozīcijas un arī Superkausā, kur gan līderpozīcijas tagad jāatgūst.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu