Piemiņas gājiena organizētājs izsaukts uz DP. Policija neļauj sākt gājienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Ceturtdien iecerētā piemiņas pasākuma organizētājs Uldis Freimanis izsaukts uz Drošības policiju (DP). Gājiena sākums bija paredzēts plkst.19, taču tā kā nebija ieradies gājiena organizētājs, policija gājienu sākt neļāva.

Foto ziņa no notikuma vietas!

Kā aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, Freimanis uzaicināts uz policiju plkst.17, lai tiktu iztaujāts lietā, kas uzsākta par šovakar plānoto gājienu.

Paredzētajā pasākumā Freimanis nav ieradies, novēroja aģentūra LETA. Arī pa mobilo tālruni aģentūrai LETA viņu neizdevās sazvanīt.

Jau ziņots, ka pie Brīvības pieminekļa šodien vairāki cilvēki iecerējuši pieminēt Rīgas atbrīvošanu no PSRS 1941.gadā un nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu galvaspilsētā.

Pasākumu pieteicis Freimanis, kurš no plkst.19 līdz 20 plāno rīkot gājienu no Okupācijas muzeja pa Kaļķu ielu līdz Brīvības piemineklim. Freimanis norādījis, ka gājiens tiek rīkots, lai pieminētu Rīgas atbrīvošanas no PSRS 69.gadadienu. Organizatori aplēsuši, ka pasākumā varētu piedalīties aptuveni 30 cilvēki.

Starp kārtības uzturētājiem pasākumā minēts arī pērkoņkrustietis Igors Šiškins, kurš bija notiesāts par tā sauktā Uzvaras pieminekļa spridzināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu