Vienu no aizdomās turamajiem Krievijas spiegiem tiesa ļauj atbrīvot

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV tiesa ceturtdien devusi atļauju pret drošības naudu atbrīvot vienu no aizdomās turamajiem Krievijas spiegiem, bet pārējiem deviņiem cilvēkiem joprojām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Ņujorkas tiesa atzina, ka Peru dzimusī žurnāliste Vikija Peleasa, kura ieguvusi ASV pilsonību, var tikt atbrīvota, nosakot mājas arestu un 250 000 dolāru (143,75 tūkstošus latu) drošības naudu.

Peleasa, visticamāk, nav «apmācīta aģente,» šādu lēmumu pamatoja tiesnesis, piebilstot, ka viņai «ir īsta identitāte, viņa ir ASV pilsone un viņai ir iemesls palikt valstī».

Savukārt Peleasas vīrs Huans Lacaro jau atzinies, ka strādājis Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta (SVR) labā. Apsūdzētais arī atklājis, ka Lacaro nav viņa īstais vārds, taču patieso identitāti vīrietis joprojām nav izpaudis.

Kā vēstīts, ASV varasiestādes pirmdien paziņoja, ka arestējušas desmit cilvēkus, kuri tiek turēti aizdomās par gadiem ilgu spiegošanu Krievijas izlūkdienestu labā. Vēl viens aizdomās turamais otrdien aizturēts Kiprā, taču pēc atbrīvošanas pret drošības naudu viņš pazudis, trešdien apliecināja likumsargi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu