Par kukuļošanu uzrāda apsūdzības Munkevicam un Pīrantam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Velta Zaļūksne par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzrādījusi apsūdzības bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam un viņa partijas biedram, «Jūrmalas ātrās palīdzības» valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Kā aģentūrai LETA sacīja Zaļūksne, abi apsūdzētie izmanto savas likumā paredzētās tiesības un nekādas liecības nesniedz. Apsūdzību uzrādīšana notika cietumā, jo abiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Munkevicam apsūdzība uzrādīta šodien, bet Pīrantam - jau vakar.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iegūtie pierādījumi liecina, ka aizdomās turētie mēģināja nodrošināt viņiem labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo lēmuma rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam tika nodots kukulis 5000 latu apmērā.

Kā ziņots, Munkevics kopā ar Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas «Jaunais laiks» (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

25.maijā Centra rajona tiesas lēmumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu ar sava advokāta Laura Matisāna starpniecību pārsūdzēja Pīrants, bet 28.maijā sūdzību par savam klientam piemēroto apcietinājumu ierakstītā vēstulē tiesai nosūtīja arī Munkevica advokāts Aivo Leimanis.

Pīranta apcietināšanas pamatotību apgabaltiesa vērtēja jau 2.jūnijā, kad tā nolēma viņa drošības līdzekli atstāt negrozītu.

Rīgas apgabaltiesa 7.jūnijā atstāja negrozītu Centra rajona tiesas 20.maija lēmumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu Munkevicam.

Leimanis lūdzis atbrīvot Munkevicu pret drošības naudu, taču tiesa to neesot akceptējusi.

Nākamreiz drošības līdzeklis Munkevicam jāpārskata pēc diviem mēnešiem no viņa aizturēšanas brīža, sacīja advokāts. Tad izmeklētājiem no jauna būšot jāargumentē, kāpēc nav pieļaujama aizdomās turētā atrašanās brīvībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu