Munkevics prasīs atbrīvošanu no apcietinājuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzētais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics («Jūrmala - mūsu mājas») prasīs atbrīvošanu no apcietinājuma.

Kā aģentūru LETA informēja Munkevica advokāts Aivo Leimanis, šodien ar klientu esot nolemts iesniegt pieteikumu izmeklēšanas tiesnesim ar lūgumu atcelt kā drošības līdzekli piemēroto apcietinājumu, jo ir konstatēti jauni apstākļi. Proti, pierādījumus pret Munkevicu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir savācis un nostiprinājis, arī apsūdzība jau ir celta, līdz ar to vairs nepastāv objektīvi iemesli, kādēļ apsūdzētajai personai vajadzētu atrasties apcietinājumā, uzskata advokāts.

«Kā zināms, pamatojums apcietinājumam bija nodrošināt netraucētu pierādījumu vākšanu. Tā kā tas ir izdarīts, tad nepastāv apcietinājuma pamats,» aģentūrai LETA skaidroja Leimanis.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Velta Zaļūksne Munkevicam šodien uzrādījusi apsūdzību par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Apsūdzība jau vakar uzrādīta arī Munkevica partijas biedram, «Jūrmalas ātrās palīdzības» valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Kā aģentūrai LETA sacīja Zaļūksne, abi apsūdzētie izmanto savas likumā paredzētās tiesības un nekādas liecības nesniedz. Apsūdzību uzrādīšana notika cietumā, jo abiem kā drošības līdzeklis patlaban ir piemērots apcietinājums.

Jau ziņots, ka saskaņā ar KNAB iegūtajiem pierādījumiem abas minētās personas mēģinājušas nodrošināt viņām labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam tika nodots kukulis 5000 latu apmērā.

Kā ziņots, Munkevics kopā ar Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas «Jaunais laiks» (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Vēlāk Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas lēmumi par Munkevica un Pīranta apcietināšanu tika pārsūdzēti, taču apgabaltiesa tos atstāja spēkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu