Par 25 000 latu pētīs gājēju ielas izveidošanu Tērbatas ielā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti nākamnedēļ lems par 25 047 latu piešķiršanu gājēju ielas izveidošanas iespēju pētīšanai Tērbatas ielā, liecina deputātiem sagatavotie materiāli.

Par šo summu plānots pētīt transporta un gājēju plūsmu Tērbatas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Tallinas ielai, lai varētu noskaidrot ar gājēju ielas izveidi saistīto satiksmes organizācijas izmaiņu ietekmi uz satiksmes plūsmām un izstrādāt priekšlikumus skiču projekta līmenī satiksmes organizācijas un transporta infrastruktūras attīstībai un uzlabošanai.

Līdzekļus izpētes projektam lūdzis piešķirt Rīgas domes Satiksmes departaments no budžeta programmas «Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām».

Komiteja par šo jautājumu lems otrdien, 6.jūlijā.

Kā ziņots, Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome jūnijā atbalstīja gājēju ielas izveidošanu Tērbatas ielā.

Pilsētas attīstības departamentam būs jāsagatavo normatīvā bāze, bet Satiksmes departamentam jāgatavo priekšlikumi satiksmes jautājumu, tostarp sabiedriskā transporta kustības, risināšanai.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) uzsvēra, ka gājēju ielu jāsāk veidot pēc iespējas ātrāk.

Nesen veiktā Tērbatas ielas iedzīvotāju, uzņēmēju un nekustamā īpašuma īpašnieku aptauja liecina, ka absolūtais vairākums atbalsta gājēju ielas izveidošanu, informēja pētījuma centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Tērbatas ielas pārveidošanu atbalsta 64% iedzīvotāju, 61% uzņēmēju un 65% īpašnieku, bet neatbalsta 22,3% iedzīvotāju, 29,8% uzņēmēju un 26,4% īpašnieku. Neatbalstītāju galvenās bažas ir par grūtībām piekļūt un novietot automašīnas, informēja Kaktiņš.

Atbalstu gājēju ielas izveidošanai pauda arī topošā tirdzniecības centra «Galleria Rīga» pārstāvis Sandis Vētra un «Tērbatas centra» pārstāvis Jānis Brants. Vētra kā enkurobjektu gājēju piesaistīšanai ieteica izmantot Vidzemes tirgu, bet Brants gan piebilda, ka varbūt sākumā būtu labi Tērbatas ielu pārveidot par gājēju ielu tikai posmā no centra līdz Lāčplēša ielai.

Savukārt «Linstow Center Managament» pārstāvis Rems Razums izteica vēlmi par gājēju un tirdzniecības ielu pārvērst Vaļņu ielu Vecrīgā. Šlesers uz to atbildēja, ka būšot pie šīs tēmas kaut kad jāatgriežas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu