Drošības naudu par mācītāju iemaksājuši viņa kolēģi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lai  pedofilijā apsūdzētais mācītājs Agris Lēvalds cietuma kameru nomainītu pret brīvību, drošības naudu - 5000 latu - savākuši viņa kolēģi mācītāji un Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB), ceturtdien vēsta laikraksts «Diena».

LELB Virsvaldes sekretāra pienākumu izpildītājs Guntars Dimants laikrakstam skaidrojis, ka baznīca to dara cilvēcības vārdā. Tomēr viņš neatklāj, cik lielu naudas summu LELB tieši atvēlējuši mācītāja izpestīšanai no kameras.

«Vadījāmies tīri no cilvēcīgā aspekta. Mēs zinām, ka cietums, ja ir tādi apsūdzības panti, ir vairāk nekā ieslodzījums,» skaidro Dimants un pieļauj, ka varbūt Lēvalds tikai zinājis par noziegumiem, nevis bijis iesaistīts.

Tomēr viņš arī norādījis – ja apsūdzības izrādīsies patiesas, baznīca viņu neaizstāvēs.
Lēvaldam apsūdzības uzrādītas par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu un netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgajiem, arī par nepilngadīgo iesaistīšanu vai izmantošanu pornogrāfisku vai erotisku materiālu izgatavošanā.

Laikraksts arī sazinājies ar Lēvalda advokātu Juri Močuļski, kurš zināja teikt, ka ticis brīvībā, mācītājs mēģina uzlabot savu veselību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu