Pieaug ažiotāža ap iespējamo Krievijas un ASV spiegu apmaiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Ažiotāža ap iespējamo Krievijas un ASV spiegu apmaiņu ceturtdien aizvien pieņēmusies spēkā.

Krievijas interneta izdevums «Gazeta.ru» raksta, ka ASV aizturētā aizdomās turamā spiedze Anna Čepmena nakts laikā varētu slepeni atgriezties Maskavā.

ASV tiesneši pieņēmuši lēmumu visus aizdomās turamos Krievijas spiegus pārvest uz Ņujorku, kur viņiem ceturtdien būs jāstājas tiesas priekšā.

Ziņas par iespējamo apmaiņu pagaidām gan Baltais nams, gan Kremlis nav nedz noliedzis, nedz apstiprinājis.

«Šis ir tiesībsargājošo iestāžu jautājums, un tā arī mēs pret to izturamies,» atzina Baltā nama preses pārstāvis Roberts Gibss.

Tikmēr Krievijas zinātnieka Igora Sutjagina advokāte Anna Stavicka trešdien paziņoja, ka par valsts noslēpumu izpaušanu 2004.gadā ar 15 gadu cietumsodu notiesātais zinātnieks būs viens no tiem, kas tiks apmainīti pret desmit ASV aizturētajiem krievu spiegiem.

Arī laikraksts «Kommersant» publiskojis trīs par spiegošanu aizdomās turamo krievu vārdus, kuri tiks apmainīti pret desmit Savienotajās Valstīs aizturētajiem.

«Spiegošanas barters» - šāds virsraksts rotā Krievijas avīzi «Vremja Novostei». «PSSR taktika,» piebilst izdevums «Vedomosti».

Ja runas par iespējamo spiegu apmaiņu tiešām izrādīsies patiesas, šāds solis ļautu abām lielvarām izvairīties no apgrūtinošiem un diplomātiski neērtiem tiesu procesiem.

Kā ziņots, 27.jūlijā ASV drošības iestādes aizturēja desmit personas, kas tiek turētas aizdomās par spiegošanu Krievijas izlūkdienestu labā, vienpadsmitais Kiprā aizturētais pēc atbrīvošanas pret drošības naudu ir pazudis.

Visiem aizturētajiem izvirzītas apsūdzības par «slepeno aģentu darbībām Krievijas Federācijas labā Savienotajās Valstīs». No tiem deviņi tiek apsūdzēti arī «slepenos plānos atmazgāt [nelegāli iegūto] naudu», teikts oficiālajā apsūdzības rakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu