«Sekss un lielpilsēta» zvaigzne iegūst goda doktora grādu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Britu aktrise Kima Ketrela, Samantas Džounsas lomas atveidotāja seriālā «Sekss un lielpilsēta», saņēma goda doktora grādu.

53 gadus vecā Ketrela savā dzimtajā pilsētā Liverpūlē kļuvusi par Džona Mūra universitātes goda biedru, pavēstīja britu plašsaziņas līdzekļi.

Liverpūles universitāte piešķīra Ketrelai goda doktora grādu kā atzinības zīmi par aktrises ieguldījumu mākslā. Aktrise uz diploma pasniegšanu ieradās, tērpusies absolventa mantijā un cepurē.

«Tas, kurš ir teicis: «Mājupceļa nav,» nav nācis no Liverpūles,» tā Ketrela vērsās pie simtiem absolventu, parādot savas zināšanas amerikāņu rakstnieka Tomasa Vulfa daiļradē.

«Es lepojos, ka esmu no Liverpūles. Jūtos kā daļa no šīs pilsētas. Paldies, ka atgriezāt mani mājās,» teica aktrise.

Ketrela piedzima Lielbritānijā, taču drīz pēc tam viņas ģimene aizceļoja uz Kanādu. Pagājušajā gadā aktrise pirmo reizi atgriezās Liverpūlē. Par Ketrelas atgriešanos dzimtajā pilsētā uzņemta dokumentālā filma. Dzimtajā Liverpūlē aktrisi uzskata par īstu britu.

Šā gada rudenī aktrise parādīsies uz Liverpūles skatuves Šekspīra lugā «Antonijs un Kleopatra».

2010.gada jūnijā pilnmetrāžas filmai «Sekss un lielpilsēta» iznāca otrā daļa, kas ir uzņemta pēc tāda paša nosaukuma seriāla motīviem. Filmas otrās daļas budžets bija 95 miljoni ASV dolāru (52,5 miljoni latu). No šī summas vismaz 10 miljoni ASV dolāru (5,53 miljoni latu) tika iztērēti galveno varoņu tērpiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu