<i>Jūrmalgeitas</i> «lielāko kretīnu» nomaina «stulbenīte Marija»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Laikraksta «Diena» rīcībā nonācis sarunu atšifrējums Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica kukuļdošanas lietā, kas liecina, ka pārpirkšanas mehānisms ir visai vienkāršs un aizvien cinisks. Tomēr, kā rāda pieredze, šāds mehānisms ne vienmēr darbojas.

Saruna ir starp Jūrmalas domes deputāti, iespējams, Ivetu Blauu un ar kādu partiju «Jūrmala – mūsu mājas» iesaistītu personu, iespējams, Normundu Pīrantu. Saruna risinājusies kādā Jūrmalas restorānā šā gada pavasarī dažas dienas pirms balsojuma par Raimonda Munkevica palikšanu vai nepalikšanu pilsētas mēra krēslā.

Ja iepriekšējā kukuļdošanas skandālā Jūrmalā, kas pazīstams ar nosaukumu «Jūrmalgeita» izskanēja tāds spilgts epitets kā «lielākais kretīns», tad šajā kukuļdošanas lietā parādās apzīmējums «stulbenīte».

Sarunas izklāsts:

Vīrieša balss (VB): Nu labi. Par ko ir runa, tu apmēram jau zini.

Sievietes balss (SB): Kā es varu zināt...

VB: Nu jau, nu jau.

SB: Nu, kāda tev tā interese pēkšņi mani redzēt... Biju ļoti pārsteigta.

VB: Nu labi. (Klusina balsi.) Lieta ir tāda, ka nākošajā ceturtdienā būs domes sēde.

SB: Zinu.

VB: Ir jautājums, konkrēts, – cik?

SB: Kas – cik?

VB: Lai tu neaizietu uz domes sēdi.

SB: Lai es neaizietu uz domes sēdi...

VB: Tu zini, par ko būs balsojums...

SB: Nu kā, cik es saprotu, tad nav uzlikts... (Acīmredzot domāts jautājums par neuzticības izteikšanu  Munkevicam)

VB: Ir uzlikts.

SB: Nu kā, viņš taču spirinājās, ka nebūs tas un tas...(..)

VB: Runa ir: datums un cipars. Es tev varu pateikt, cik prosta Marija, bet tas nu tā. To pastāstīs, cik. (..)

SB: Ā, tad jūs mani ar Mariju (varētu būt Jūrmalas domes (JD) deputāte Marija Vorobjova) tā kā vienā līmenī nostādāt... Skaidrs, ēhē, hē, to nu gan ir forši apzināties.

VB: Marija taču ir stulbenīte.

SB: Nu tad jau iznāk, ka es arī esmu stulbenīte, ja piedāvā līdzīgu situāciju.

VB: Nu, zini, cik esmu ar viņu saskāries...
(..)

VB: Nu ja esi tam gatava... Bet man ir jāzina, vai tu esi tam gatava. Pēc tam jau varam runāt tālāk... par summām, un es pats tev to iedodu.

Iepriekš sarunā pieminētā Marija vēl tika apspriesta tālāk sarunā, kur vīrietis norāda, ka viņai ir plānās smadzenītes un ka viņai «viss ir pofig». Savukārt Iveta esot pilnīgi cits cilvēks.

Tālāk sarunā vīrietis apgalvo, ka viņam ir svarīgi, lai Raimonds paliktu savā krēslā. Kad sieviete vaicā, kādās robežās viņai ir jādomā – ar sešām vai septiņām nullēm, vīrietis viņu piedāvā iepazīstināt ar Rīgas izcenojumiem, norādot, ka čemodānā Rīgas izcenojumi nelienot iekšā. Viņš piedāvā domāt par ciparu ar trim, četrām nullēm ārzemju valūtā. Uz to sieviete atbild, ka ir vērts padomāt.

Tāpat sarunā tiek pieminēts domnieks Ilmārs Ančāns un viņa interese par notiekošo domē. Taču viņš tiek nodēvēts par interesantu un brīžiem nesaprotamu cilvēku.

Vīrietis piedāvā iespējamos variantus, kā Blauai neierasties uz domes sēdi, piemēram, paziņot, ka ir saslimusi, saindējusies, piemēram, sadzērusies lauku pienu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu