Nākamnedēļ vērtēs, vai Munkevicu nepieciešams paturēt apcietinājumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamās nedēļas sākumā Jūrmalas pilsētas tiesa vērtēs, vai kukuļdošanā apsūdzēto bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu («Jūrmala - mūsu mājas») nepieciešams paturēt apcietinājumā.

Kā aģentūru LETA informēja Munkevica advokāts Aivo Leimanis, pēc viņa pieteikuma Jūrmalas tiesa bijušā pilsētas mēra turpmākas apcietināšanas nepieciešamību plānojusi izvērtēt pirmdien, 2.augustā, plkst.14.10.

Kā ziņots, lūgumu atbrīvot kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēto Munkevicu no apcietinājuma Jūrmalas tiesa bija plānojusi izskatīt jau 20.jūlijā, taču šajā datumā lieta vairs neatradās Jūrmalas tiesā. Tā bija nosūtīta Rīgas apgabaltiesai prokurores Veltas Zaļūksnes iesniegto protestu izvērtēšanai. Viņa sūdzējās par diviem Jūrmalas tiesas pieņemtajiem lēmumiem - nozīmēt lietas izskatīšanu pēc būtības uz nākamo gadu, kā arī iztiesāt lietu koleģiāli trīs tiesnešu sastāvā.

Rīgas apgabaltiesa, nepieņēmusi nekādus lēmumus attiecībā uz prokurores iesniegtajiem protestiem, nosūtīja lietu atpakaļ Jūrmalas tiesai. Kā aģentūra LETA uzzināja Jūrmalas tiesā, lēmumi, par kuriem prokurore iesniedza protestus, neesot bijuši pārsūdzami.

Pēc tam, kad lieta nonāca atpakaļ Jūrmalas tiesā, advokāts Leimanis atkal vērsās tajā ar pieteikumu nozīmēt tiesas sēdi, kurā tiktu vērtēta viņa klienta apcietināšanas turpmāka nepieciešamība.

Leimanis uzskata, ka pierādījumus pret Munkevicu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir savācis un nostiprinājis, arī apsūdzība jau ir celta, līdz ar to vairs nepastāv objektīvi iemesli, kādēļ viņa klientam vajadzētu atrasties apcietinājumā. «Kā zināms, pamatojums apcietinājumam bija nodrošināt netraucētu pierādījumu vākšanu. Tā kā tas ir izdarīts, tad nepastāv apcietinājuma pamats,» aģentūrai LETA jau iepriekš skaidroja advokāts.

Krimināllietu, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēts Munkevics un viņa partijas biedrs, bijušais «Jūrmalas ātrās palīdzības» valdes loceklis Normunds Pīrants, Jūrmalas tiesa pēc būtības ieplānojusi izskatīt no nākamā gada 31.janvāra līdz 18.februārim.

Savukārt abi apsūdzētie joprojām atrodas apcietinājumā. 14.jūlijā gan Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa izskatīja Pīranta lūgumu atbrīvot viņu no apcietinājuma, taču tas tika noraidīts.

Munkevics un Pīrants ir apsūdzēti pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas. Tajā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kā ziņots, prokurore Zaļūksne Munkevicam apsūdzību uzrādīja 2.jūlijā, bet Pīrantam - 1.jūlijā. Toreiz viņa sacīja, ka abi apsūdzētie izmanto savas likumā paredzētās tiesības un nekādas liecības nesniedz. Apsūdzību uzrādīšana notika cietumā.

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar KNAB iegūtajiem pierādījumiem abas minētās personas mēģinājušas nodrošināt sev labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam tika nodots kukulis 5000 latu apmērā.

Kā ziņots, Munkevics kopā ar Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas «Jaunais laiks» (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu