Munkevicu atbrīvos no apcietinājuma, ja viņš iemaksās prāvu drošības naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu no apcietinājuma varētu atbrīvot pēc 1. septembra, ja viņš iemaksās prāvu drošības naudu. Tā pirmdien lēma Jūrmalas pilsētas tiesa, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz prokurores Veltas Zaļūksnes teikto.

Jūrmalas pilsētas tiesā portālam «Apollo» gan nevēlējās komentēt tiesas lēmumu, norādot, ka tā bijusi slēgtā sēde un tajā pieņemto lēmumu pagaidām tiesa neatklāj.

Munkevics varētu tikt atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Munkevica advokāts Aivo Leimanis žurnālistiem skaidroja, ka viņa klients no apcietinājuma var tikt atbrīvots uzreiz pēc tam, kad tiesas depozīta kontā tiks ieskaitīta minēta naudas summa.

Tiesnese ir saskatījusi apstākļus, kas dod viņai tiesības apcietinājumu nomainīt pret drošības naudu.

Zaļūksne aģentūrai LETA pauda bažas, ka, atrodoties brīvībā, Munkevics varētu ietekmēt lieciniekus. Leimanis gan norādīja, ka prokurores bažām nav pamata, jo tam neesot nekādu juridisku pierādījumu.

Leimanis sacīja, ka vēl nav zināms, kur ņemt 50 000 latu, taču šī nauda tiks meklēta pēc iespējas ātrāk.

Munkevica advokāts uzskata, ka pierādījumus pret Munkevicu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir savācis un nostiprinājis, arī apsūdzība jau ir celta, līdz ar to vairs nepastāv objektīvi iemesli, kādēļ viņa klientam vajadzētu atrasties apcietinājumā. «Kā zināms, pamatojums apcietinājumam bija nodrošināt netraucētu pierādījumu vākšanu. Tā kā tas ir izdarīts, tad nepastāv apcietinājuma pamats,» aģentūrai LETA iepriekš skaidroja advokāts.

Krimināllietu, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēts Munkevics un viņa partijas biedrs, bijušais «Jūrmalas ātrās palīdzības» valdes loceklis Normunds Pīrants, Jūrmalas tiesa pēc būtības ieplānojusi izskatīt no nākamā gada 31.janvāra līdz 18.februārim.

Munkevics un Pīrants ir apsūdzēti pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas. Tajā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu