Premjers uzdod izvērtēt «Air Baltic» preču zīmju pārdošanas darījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Premjers Valdis Dombrovskis atlicis ceturtdien plānoto «Air Baltic» apmeklējumu un uzdevis izvērtēt «Air Baltic» preču zīmju pārdošanas darījumu, portālam «Apollo» pavēstīja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju, ka pagājušā gada decembrī «Air Baltic Corporation» pārdevusi vienam no uzņēmuma akcionāriem – «Baltijas aviācijas sistēmas» sešas «Air Baltic» preču zīmes - «airBaltic», «airBaltic.com», «airBaltic Travel.com», «airBalticHotels», 'BalticMiles» un «Baltic Taxi» -, kā arī to, ka minēto darījumu, pēc publiski izskanējušas informācijas, apstiprinājusi «Air Baltic» padome, premjers parakstīja rezolūciju satiksmes ministram Kasparam Gerhardam, ar kuru Satiksmes ministrijai kā valsts kapitāla daļu turētājai tiek uzdots izvērtēt to «Air Baltic» valdes un padomes locekļu rīcības atbilstību Komerclikuma 169.panta pirmajā daļā noteiktajam pienākumam rīkoties kā krietnam un rūpīgam saimniekam, kuri ir bijuši valdes un padomes sastāvā, kad tika pieņemti lēmumi par minēto preču zīmju pārdošanas darījumu.

Ja tiks konstatēts, ka valdes un padomes locekļi pārkāpuši Komerclikumā noteiktās prasības, satiksmes ministram uzdots veikt nepieciešamās darbības prasības celšanai pret valdes un padomes locekļiem.

Ņemot vērā iepriekš minētos apstākļus un nepieciešamību noskaidrot preču zīmju pārdošanas darījuma atbilstību likumam, premjers piektdien plānoto «Air Baltic» apmeklējumu atlicis uz nenoteiktu laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu