Rīgas Domā šodien iesvētīs jauno Latvijas katoļu baznīcas arhibīskapu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien, 8. augustā Rīgas Domā notiks jaunieceltā Latvijas katoļu baznīcas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča konsekrācijas (amatā ievešanas) svinīgais dievkalpojums, informē Latvijas Romas katoļu baznīcas informācijas centra pārstāve Irēna Pujāte.

Šis notikums guvis plašu starptautisko ievērību. To pārraidīs ne tikai Latvijas televīzijā, bet visā pasaulē translēs arī satelīttelevīzijas kanāls «Polonia».

Dievkalpojuma laikā uzrunu teiks kardināls Jānis Pujats. Tajā piedalīsies arī apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Luidži Bonaci, kurš pēc svinīgā dievkalpojuma arī uzrunās klātesošos.

Svinīgajā notikumā piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), kā arī dažādu vēstniecību pārstāvji.

Tāpat tiek gaidīti ārvalstu viesi - par savu ierašanos paziņojusi garīdznieku grupa no Itālijas, kā arī ticīgie un garīdznieki no dažādām draudzēm Itālijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Lietuvā un citur.

Kā ziņots, Stankeviču iesvētīs bīskapa kārtā nevis Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē, kas ir katoļu dievnams, bet luterāņu dievnamā - Rīgas Domā.

Nominētais arhibīskaps atzīst, ka šim lēmumam ir gan vēsturisks, gan tīri tehnisks pamatojums.

Doma baznīca esot izvēlēta gan tādēļ, ka tā ir plašāka, gan arī tādēļ, ka līdz reformācijai tā vienojusi visus latviešus un šajā dievnamā atrodas Latvijas pirmā apustuļa un bīskapa Svētā Meinarda kaps, kā arī baptistērijs no Ikšķiles, kur notikusi pirmā latviešu kristīšana. Doma baznīcā 1993. gadā ekumēniskajā dievkalpojumā piedalījies Romas pāvests Jānis Pāvils II.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu