KP: ja «airBaltic» pārceltu biznesu uz citu valsti, lidosta «Rīga» var pārvērsties par tuksnesi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gadījumā, ja Latvijas aviokompānija «airBaltic» pieņemtu lēmumu pārcelt biznesu uz citu valsti, starptautiskā lidosta «Rīga» var pārvērsties par tuksnesi, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme.

«No vienas puses, «airBaltic» norāda, ka ir vēl ļoti daudzas iespējas, kur varētu vēl atvērt jaunus reisus un lidot, bet, no otras puses, kad Flika kungs («airBaltic» prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks) sāk biedēt ar to, ka «airBaltic» varētu aiziet no šā tirgus, tad ir visai drūma aina, kas pēc šāda reāla lēmuma varētu palikt. Tas var būt tuksnesis, līdzīgi kā bija 90.gadu sākumā, kad bija divi reisi uz kaut kurieni,» teica Jaunzeme.

Viņa uzsvēra, ka «airBaltic» veic 80% no starptautiskajā lidostā «Rīga» apkalpotajiem reisiem. «Tā situācija ar baidīšanu ir patiešām dīvaina, ja ņem vērā, ka valsts joprojām ir lielākais akcionārs šajā lidsabiedrībā,» piebilda Jaunzeme.

Jau vēstīts, ka iepriekš aviokompānijas vadība pieļāva, ka nelabvēlīgās nodokļu politikas dēļ aviokompānija biznesu varētu pārcelt uz citu valsti.

Rīgas lidostā strādā 17 lidsabiedrību, kas nodrošina tiešos lidojumus uz 81 galamērķi. Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Kompānija «airBaltic» veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

«airBaltic» dibināta 1995.gadā, tās lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un «Baltijas aviācijas sistēmas» ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. «Baltijas aviācijas sistēmu» vienīgais īpašnieks ir «airBaltic» prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu