Kazahi uzņems «Borata» turpinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Kazahstānas kinorežisors Erkins Rakšivs nolēmis uzņemt filmu «Brat moj Borat» («Mans brālis Borats») kā «pelnītu atbildi britu aktierim un režisoram Sašam Baronam Koenam» par viņa kvazidokumentālo komēdiju «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan» («Borats: Amerikas kultūras mācība par labu dižajai Kazahstānai»), vēsta «Lenta.ru». 

Filmas galvenais varonis būs amerikānis Džons, kas pēc «Borata» noskatīšanās nolemj doties uz Kazahstānu, lai paša acīm ieraudzītu filmā aprakstīto. Ieradies Kazahstānā, viņš «ir ļoti pārsteigts, jo viss ir pavisam citādāk nekā filmā». Lai gūtu kaut kādu skaidrību, viņš dodas meklēt filmā pieminēto Borata brāli, kas ārstējas psihiatriskajā slimnīcā.

«Mēs gribam «izbraukt» uz «Borata» veiksmes. Izmantojot kinolentes popularitāti Rietumos, uz šī viļņa parādīsim ārzemju skatītājiem īsto, nevis Sašas Barona Koena izdomāto Kazahstānu,» paskaidroja režisors. Viņš piebilda, ka par filmu jau izrādījusi kāda Holivudas kinokompānija.

Filmas uzņemšana sāksies šā gada rudenī, bet uz ekrāniem tā nonāks nākamā gada pavasarī. Galvenajās lomās spēlēs jaunie aktieri Antons Mitnovs un Romāns Hikalovs. Projektu finansē privātā kinostudija «Ašina Fiļm».

Rakiševs bija uzņēmis «atbildi Boratam» par 30 000 ASV dolāriem jau pirms diviem gadiem, taču videomateriāla sliktās kvalitātes dēļ nolēma to neizlaist.

Filma «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan» («Borats: Amerikas kultūras mācība par labu dižajai Kazahstānai» iznāca 2006.gadā, ieņemot visā pasaulē vairāk nekā 260 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu