Salmiņš: Jaunais īpašnieks vēlas personīgi vadīt «Dienas medijus»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

 Līdzšinējā SIA «Dienas mediji» valde 6.augustā atkāpās no amatiem, jo jaunais AS «Diena» kontrolpaketes īpašnieks Viesturs Koziols vēlas personīgi vadīt «Dienas medijus», biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja bijušais «Dienas mediju» valdes priekšsēdētājs Uldis Salmiņš.

Jau ziņots, ka no amata 6.augustā atkāpās Salmiņš, kā arī valdes locekļi Visvaldis Trokša un Inga Gorbunova. AS «Diena» kontrolpaketes (51%) īpašnieks Koziols kļuvis par vienīgo «Dienas mediji» valdes locekli, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja Koziols.

Pēc Salmiņa teiktā, sarunās ar Koziolu līdzšinējā valde sapratusi, ka viņš pats vēlas būt ne tikai akciju īpašnieks, bet arī aktīvi vadīt uzņēmumu, un pieņēmusi lēmumu atkāpties no amatiem.
«"Dienas mediji» tiek uzskatīti par AS «Diena» koncerna uzņēmumu numur viens, jo izdod laikrakstus «Diena», «Dienas bizness» un vēl dažus citus. Jaunajam īpašniekam jau ir pieredze izdevējdarbībā, tāpēc domāju, ka, personīgi uzņemoties uzņēmuma vadību, viņš piepilda vēlmi realizēt un pierādīt savas spējas izdevējdarbībā,» skaidroja Salmiņš.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās SIA «Lursoft» informācija liecina, ka Salmiņš no šodienas kļuvis par SIA «Mūkusalas māja» un SIA «Dienas žurnāli» valdes priekšsēdētāju. Līdz šim šos amatus ieņēma Zigmārs Meija, kurš līdz vasaras sākumam bija valdes priekšsēdētājs vai valdes loceklis visos koncerna uzņēmumos.

«Vienkārši tiek pabeigta pirms kāda laika sāktā vadības maiņa, un es pārņemu visus līdzšinējos Meijas amatus, izņemot «Dienas medijus», kurus vadīs Koziols,» skaidroja Salmiņš.

Jau ziņots, ka par darījumu, kurā Koziols iegādājās 51% AS «Diena» akciju, tika paziņots preses konferencē 5.augustā. Koziols darījuma summu neizpauda, taču norādīja, ka darījuma nosacījumi bijuši viņam ļoti labvēlīgi. Viņš arī norādīja, ka 49% AS «Diena» akciju paliek Roulendu ģimenes īpašumā.

AS «Dienas» kontrolpaketi Koziols iegādājies par saviem brīvajiem līdzekļiem un norādīja, ka viņam vēl nauda palikusi arī pāri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu