Partijas biedrs piedāvā naudu Munkevica atbrīvošanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagaidām nav zināms, vai bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu («Jūrmala – mūsu mājas») no apcietinājuma varēs atbrīvot jau 2. septembrī. Arī viņa advokāts pašlaik sīkāk nekomentē, kā veicas ar tiesas noteiktās drošības naudas – 50 000 latu – savākšanu. Vismaz viens Munkevica bijušais kolēģis gan atzīst, ka piepalīdz ar līdzekļu gādāšanu, vēstī «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Jūrmalas domes deputāts un 20. maijā gāztais Jūrmalas domes vicemērs Ilmārs Ančāns («Mūsu zeme») jautāts, vai Jūrmalas domes deputāti vāc naudu sava kolēģa finansiālajam atbalstam, atbildēja strupi: «Nezinu, zvaniet Munkevicam!» Viņš nekādā naudas vākšanā nepiedaloties, laikrakstam atteica Ančāns.

Arī Munkevica opozicionārs Juris Visockis («Jaunais laiks») sacīja, ka nezinot, vai citi deputāti metot kolekti bijušā mēra atbrīvošanai. «Viņš visu Eiropu var nopirkt! Kā viņš var samaksāt advokātam, ja nav naudas?» eksmēra finansiālās iespējas vērtēja Visockis. Tomēr Munkevica valsts amatpersonas deklarācija par 2009. gadu vēsta par pavisam pieticīgiem ienākumiem – bezskaidras naudas uzkrājumos ir 11 596 lati un 4439 eiro, bet algā nopelnīti 18 890 latu.

Vienīgi Munkevica partijas biedrs Vladimirs Maksimovs «Neatkarīgajai» stāstījis, ka viņš pats piedāvājis naudu, lai varētu savākt nepieciešamo summu, bet par citu partijas biedru rīcību gan neko nezinot. Tāpat arī viņš nezinot, cik daudz līdzekļu jau savākts un vai līdz 1.septembrim 50 000 latu būs iespējams iemaksāt, vēstī «Neatkarīgā». 


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu