Munkevics smaidīgs pamet cietumu. No izmeklēšanas sola neizvairīties

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Trešdienas pēcpusdienā no Centrālcietuma izlaists bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics («Jūrmala - mūsu mājas»), kurš apsūdzēts 5000 latu kukuļa došanā.

Aģentūra BNS novēroja, ka Munkevics bija tērpies uzvalkā, smaidīja un apskāvās ar dzīvesbiedri, kura viņu sagaidīja pie cietuma vārtiem.

Viņš sarunā ar aģentūru BNS bija smaidīgs, taču steidzīgs un plašā sarunā neielaidās. Viņš apliecināja, ka neizvairīsies no izmeklēšanas.

Lūgts novērtēt viņam uzrādītās apsūdzības, bijušais mērs atbildēja: «Tā bija mana bijušā partijas biedra [Māra] Dzenīša provokācija. Viņš ar savas avīzes redaktoru organizēja ierakstus un, ja tas nebūtu, tad jau arī nekas nebūtu bijis.»

Taujāts, kā interesēs Dzenītis tā rīkojies, Munkevics vien norādīja, ka «tās ir politiskās cīņas un metodes, kādas katrs izvēlas».

Māris Dzenītis patlaban ir pašreizējā Jūrmalas mēra Romualda Ražuka vietnieks. Pašlaik viņš ir bezpartejisks, taču domē ievēlēts no partijas «Jūrmala - mūsu mājas» saraksta.

Pilnīgi nekāda pamatojuma neesot prokurores Veltas Zaļūksnes apgalvojumam, ka nav izslēgti Munkevica mēģinājumi ietekmēt lieciniekus.

«Tam nav pilnīgi nekāda pamatojuma. Arī tagad tiesā, kad skatīja drošības līdzekli, nekādu pamatojumu nevarēja uzrādīt. Es šajā laikā nebiju sazinājies ne ar vienu liecinieku, kaut arī man nebija tāda lieguma. Es tikai ar ģimeni un savu advokātu sazinājos. Nav nekāda pamata tagad domāt, ka es mēģinātu ietekmēt. Tam nav nozīmes, jo lieta jau vairāk nekā mēnesi ir pabeigta un atdota tiesai,» norādīja Munkevics.

Arī nākamgad janvārī no tiesas procesa viņš neplānojot izvairīties.

Kādi ir bijušā Jūrmalas mēra tālākie plāni pēc iznākšanas no cietuma, pagaidām nav zināms. «Tas droši vien būs tuvākajā laikā jāpārdomā, jo tagad, atrodoties šeit, nav laika par to domāt, drīzāk jādomā par izdzīvošanu,» sacīja Munkevics.

Bijušais Jūrmalas mērs no cietuma iznāca reizē ar kādu vecāku ieslodzīto, kuru ar skaļām ovācijām sagaidīja pulciņš ģimenes locekļu.

Jau ziņots, ka Jūrmalas tiesa 2.augustā akceptēja viņa atbrīvošanu pret 50 tūkstošus latu lielu drošības naudu. Tomēr Munkevics cietumu varēja pamest tikai tad, kad nauda tika ieskaitīta. Tas gan notika tikai desmit dienu pēc tiesas lēmuma.

Munkevics Centrālcietumā atradās kopš 20.maija.

Munkevicam lietā apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu valsts amatpersonai personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šāda apsūdzība uzrādīta arī Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam. Apcietinājumā joprojām atrodas Pīrants.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iepriekš informēja, ka Munkevics un Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis Pīrants mēģināja nodrošināt labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot 5000 latu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs. Kukulis tika piedāvāts «Jaunā laika» deputātei Ivetai Blauai.

Kukulis piedāvāts, mēģinot panākt, lai kukuļdevēja interesēs domes sēdē nodrošinātu labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Lietu nākamgad janvārī skatīs Jūrmalas tiesa triju tiesnešu sastāvā, pret ko iepriekš iebildusi prokurore.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu