Venēcijas festivāla organizatori atklāj pēdējo konkursa programmas filmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Venēcijas kinofestivāla oficiālajā vietnē publicēta informācija par pēdējo konkursa programmas filmu. Kā vēsta «Lenta.ru», par festivāla galveno balvu «Zelta lāci» cīnīsies arī poļu režisora Ežija Skolimovska trilleris «Essential Killing».

Filma vēsta par kādu Afganistānas iedzīvotāju, ko nolaupa amerikāņu karavīri Kabulā. Galveno varoni spēlē amerikāņu aktieris un režisors Vinsents Gallo, kas pazīstams ar lomām tādās filmās kā «Arizona Dream» («Arizonas sapnis») un «Tetro».

Kā ziņots iepriekš, Venēcijas festivāls norisināsies no 1. līdz 11.septembrim. To atklās Darena Aronofska filma «Black Swan» («Melnais gulbis») ar Natāliju Portmanu galvenajā lomā, savukārt noslēgs - Šekspīra lugas «The Tempest» («Vētra») ekranizācija, ko uzņēmusi Džūlija Teimora.

Par festivāla balvām cīnīsies arī paša Gallo režisētā filma «Promises Witten in Water». Kopā konkursa programmā ir 23 kinolentes.

Filmas vērtēs žūrijas priekšsēdētājs Kventins Tarantino, kā arī vēl seši žūrijas locekļi - meksikāņu scenārists Giljermo Ariaga, kas rakstījis scenārijus tādām filmām kā «Amores Perros», «21 grams» un «Babel» («Bābele»), lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkunaite, kas visplašāk pazīstama ar lomu filmā «Saules nogurdinātie», franču kinorežisors un scenārists Arno Deplešēns, amerikāņu komponists Denijs Elfmens, itāliešu režisors Luka Gvadanjīno un scenārists Gabriele Salvatoress.

Kopumā 67.Venēcijas festivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos 79 filmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu