Livanoviču atbrīvos pret 15 000 latu drošības naudu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien nolēma atbrīvot no apcietinājuma tā dēvētajā «Latvenergo» amatpersonu lietā aizturēto biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, ja mēneša laikā tiks samaksāta 15 000 latu drošības nauda.

Livanoviča advokāts Ziedonis Ūdris komentēja, ka savākt šādu naudas summu ir reāli un jau rīt minētā summa varētu tikt samaksāta.

Kā ziņots, 17.augustā tiesa pārskatīja bijušajam «Latvenergo» vadītājam Kārlim Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - un nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Miķelsons brīvībā iznāca šodien. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Miķelsonam piemērojis virkni ierobežojumu. Viņam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums tuvoties noteiktām personām un vietai, noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī aizliegums izbraukt no valsts, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāve Ilze Liemane.

Jau ziņots, ka saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aizturētās «Latvenergo» koncerna amatpersonas ir Miķelsons, viņa vietnieks Aigars Meļko, AS «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī «Sadales tīkla» Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

Aizturēto personu advokātu līdz šim teiktais liecina, ka iespējamie noziegumi varētu būt saistīti ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukciju.

KNAB šā gada jūnijā saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam sāka kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu