Miķelsons: mana aizturēšana ir augsta līmeņa politiska spēle

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Radio SWH

Cietuma kameru pametušais bijušais «Latvenergo» šefs Kārlis Miķelsons intervijā «Radio SWH» ceturtdienas vakarā neko jaunu saistībā ar aizturēšanas faktu nevarēja pateikt. Viņš norādīja, ka ne viņam, ne viņa aizstāvim lietas procesa virzītājs joprojām nav pateicis, par ko tad viņš īsti ticis aizturēts.

Miķelsons sarunā atkārtoti sacīja, ka, viņaprāt, viņa aizturēšana ir politisks process. «Vēlreiz un vēlreiz esmu gatavs apgalvot, ka tā ir augsta līmeņa politiska spēle, kur vajadzīgi arī šādi spēlētāji, kā es,» – tā Miķelsons.

Viņš nepasaka, kas un kāpēc pret viņu šādi vērsies.

«Darbiņš jāmeklē,» par turpmāku savu rīcību sacīja Miķelsons.

Viņš pieļāva, ka lietas izmeklēšana un iztiesāšana vilksies gadiem, tādēļ jāmeklē darbs. «Man jārēķinās, ka tas viss vilksies tuvākos gadus,» teica viņš.

Vienlaikus Miķelsona advokāts Egons Rusanovs sarunā Latvijas Radio apliecināja, ka viņa klients neplāno pamest valsti. «Varu apliecināt, ka nekas tāds nenotiks. Miķelsons ir gatavs pierādīt savu nevainīgumu, lai gan likums to neliek. Reāli praksē gan ir savādāk,» sacīja aizstāvis.

Jautāts, kur Miķelsons ņēmis naudu, lai to iemaksātu, advokāts sacījis, ka «viņam ir ļoti daudz draugu. Daudzi gribēja viņam palīdzēt. Viņš ir labs cilvēks.»

Advokāts arī noliedza, ka tiesa tikai pēdējā laikā kā drošības līdzekli piemēro drošības naudas iemaksāšanu. «Ļoti bieži piemēro šādu drošības līdzekli. Uzskatu, ka tas ir efektīgs drošības līdzeklis.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu