KNAB no cietuma atbrīvotajam Meļko nosaka virkni citu ierobežojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pirmdien ap plkst.15 no apcietinājuma Centrālcietumā tika atbrīvots tā dēvētajā «Latvenergo» amatpersonu lietā aizturētais bijušais uzņēmuma viceprezidents Aigars Meļko, novēroja aģentūra LETA. Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs jau viņam piemērojis vairākus citus ierobežojumus.

KNAB izmeklētājs aizdomās turētajai personai kā drošības līdzekli šodien piemērojis aizliegumu tuvoties noteiktām personām un vietai, noteiktas nodarbošanās aizliegumu, kā arī aizliegumu izbraukt no valsts, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses pārstāve Ilze Leimane.

LETA jau ziņoja, ka šodien priekšpusdienā tiesas noteiktajā kontā tika iemaksāta 25 000 latu lielā drošības nauda, kas bija nepieciešama Meļko atbrīvošanai no apcietinājuma, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

Jau piektdien Centra rajona tiesa nolēma atbrīvot no apcietinājuma «Latvenergo» amatpersonu lietā aizturēto Meļko pret 25 000 latu lielu drošības naudu, žurnālistiem pastāstīja viņa advokāts Agris Bitāns.

Uz jautājumu, cik ātri šādu naudas summu varētu savākt, advokāts tikai noteica: «Tā ir jāsavāc, jo tādu brīvu naudas līdzekļu ģimenei nav.» Vairāk nekādus komentārus advokāts žurnālistiem piektdien nesniedza.

Kā ziņots, 17.augustā tiesa pārskatīja bijušajam «Latvenergo» vadītājam Kārlim Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu un nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma, ja mēneša laikā tiks samaksāta 50 000 latu drošības nauda. 19.augustā Miķelsons tika atbrīvots no apcietinājuma, jo minētā summa tika samaksāta. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Miķelsonam piemērojis virkni citu ierobežojumu. Viņam piemērots aizliegums tuvoties noteiktām personām un vietām, noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī aizliegums izbraukt no valsts.

Savukārt šajā lietā aizdomās turēto biznesa konsultantu Andreju Livanoviču tiesa 19.augustā nolēma atbrīvot no apcietinājuma pret 15 000 latu drošības naudu. Livanovičs brīvībā iznāca jau nākamajā dienā.

Saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas, aģentūru LETA iepriekš informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aizturētās «Latvenergo» koncerna amatpersonas ir Miķelsons, Meļko, AS «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī «Sadales tīkla» Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu