«Lattelecom» optiskais internets pieejams vairāk nekā 260 000 mājsaimniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

«Lattelecom» optiskā interneta tīkls šobrīd aptver jau 260 tūkstošus Latvijas mājsaimniecību, tādējādi aptuveni ceturtajai daļai visas Latvijas dzīvokļu ir iespēja pieslēgt optisko internetu, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma pārstāve Līga Bite.

Patlaban «Lattelecom» optiskais internets jau ir pieejams vienpadsmit Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Salaspilī, Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā, Rēzeknē, Ogrē, Liepājā un Olainē, taču aktīva tīkla izbūve notiek arī citās pilsētās.

Uzņēmuma vērienīgās optiskā tīkla infrastruktūras izbūvi uzsāka pirms pusotra gada, un tā rezultātā Latvijas iedzīvotājiem šobrīd ir pieejams Eiropā ātrākais internets.

«Pie esošā dzīves tempa interneta ātrumam ir ļoti liela nozīme, un optiskais pieslēgums nodrošina pilnīgi jaunu interneta lietošanas pieredzi. Arī pēc klientu pieprasījuma redzam, ka arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas jaudīgu optisko pieslēgumu, kas spēj nodrošināt kvalitatīvu un ātru datu apmaiņu. Labā ziņa ir tā, ka arvien lielākam skaitam Latvijas iedzīvotāju optiskais internets kļūst pieejams, jo Lattelecom veic nopietnas investīcijas šīs nākotnes infrastruktūras izbūvē un ar katru nedēļu un mēnesi pieaug to vietu skaits, kur optika ir tehniski pieejama,» saka «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Līdz gada beigām optiskais internets būs pieejams jau vairāk nekā 300 tūkstošos mājsaimniecību 14 Latvijas pilsētās.

Šobrīd «Lattelecom» optisko internetu lieto jau 37 000 klientu, no kuriem 71% izvēlējušies abonēt nu jau par nozares standartu kļuvušo 100 Mbit/s lielo interneta ātrumu, bet 8% izvēlējušies internetu ar ātrumu līdz 200 Mbit/s.

«Lattelecom» optiskā interneta lietotāji šobrīd var abonēt 20 Mbit/s, 50 Mbit/s, 100 Mbit/s, 200 Mbit/s un pat 500 Mbit/s ātru interneta pieslēgumu, kas klientam ļauj izvēlēties savām un ģimenes vajadzībām un interneta lietošanas paradumiem piemērotāko pieslēguma veidu.

Plašāk par optisko internetu un balsošanas iespējām, lai paātrinātu optikas pievilkšanu konkrētā mājā: optika.lattelecom.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu