Šlesers un Poļiščuka apmeklēs Kongresu namu. Vai tas glābs «Observatoriju»?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) kopā ar Raimondu Paulu, režisori Gaļinu Poļiščuku un pašvaldības uzņēmuma «Rīgas nami» vadību šodien plkst.14 apmeklēs Kongresu namu, lai spriestu par koncertzāles izveides gaitu Kongresu namā, kā arī iespējamo «Teātra observatorijas» darbību tajā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

LETA jau ziņoja, ka «Teātra observatorijas» radītāja un režisore Poļiščuka cer, ka ar Šlesera palīdzību izdosies glābt teātri.

Presei izplatītā paziņojumā režisore uzsvēra: «Ticu, ka ar viņa vīrišķīgo izlēmību un džentlmenisko palīdzību man izdosies paglābt mūsu teātri, lai ko arī skaudīgi neīdētu kāds teātra kolēģis no man pretējās politiskās nometnes.»

Poļiščuka atklāj, ka pēc «Teātra observatorijas» slēgšanas visiem bija jāizdara izvēle. «Es varēju izvēlēties, vai pieņemt piedāvājumu strādāt ārpus savas zemes, vai arī cieti turēties un neatlaisties no idejas, kurā ilgā laikā ticis daudz ieguldīts. Es izvēlējos otro, lai arī smagāko variantu,» uzsver režisore.

«Mana meita nevēlas braukt prom no Latvijas, no savas skolas un ģimenes. Es esmu atbildīga par savu teātri - saviem aktieriem un arī skatītājiem. Meitas un teātra dēļ esmu gatava iznest ikvienu smagumu. Arī kolēģa Alvja Hermaņa apvainojumus, kuri gan neko nepasaka par mani, bet tik daudz ko pastāsta par vīrieti, kurš šādus vārdus var atļauties publiski veltīt savai kolēģei, sievietei un arī mātei. Runā, ka dzīvē viss ir līdzsvarā - arī man bažu nav, jo šobrīd man līdzās kā izteikts pretstats Hermaņa gļēvulīgajai nevīrišķībai stāv Šlesers,» teikts Poļiščukas paziņojumā.

Jau ziņots, ka jūnijā Poļiščuka paziņoja par «Teātra observatorijas» slēgšanu, bet patlaban Rīgas Kongresu namā tiek remontētas telpas, kur atradīsies Poļiščukas Teātra observatorija.

Pēc tam, kad Poļiščukas vadītajam teātrim Kultūras ministrija atteica finansējumu, režisore pievienojās Tautas partijai (TP), un tagad viņa startē «Par labu Latviju» (PLL) sarakstā Rīgā ar 4.numuru.

Pēc vairāku izrāžu iestudēšanas dažādos Latvijas teātros Poļiščuka nodibināja savu teātri - «Teātra observatoriju», kas tika izveidota kā SIA, tomēr saņēma valsts finansējumu. Pats teātris norāda, ka četros gados no valsts saņēmis Ls 600 000, no tiem pērn - Ls 100 000.

Samazinoties finansējumam, Kultūras ministrija valsts dotāciju «Teātra observatorijai» atteica. 15.jūnijā teātris paziņoja par tā slēgšanu, bet 28.jūnijā atklājās, ka Poļiščuka jau maija beigās iestājusies Tautas partijā. Vēl jūnija otrajā pusē viņa noliedza, ka aicināta politikā.
Kā ziņoja Latvijas Radio, Poļiščukas teātrim atradies sponsors uzņēmējs Edvīns Samulis, kurš nolēmis teātrim dāvināt 100 000 latu.

«Ir atradušies cilvēki, kas ziedoja naudu, un tāpēc teātri tagad var saukt par tautas teātri. Atradās sponsors, kas teica, ka vēlas mums uzdāvināt 100 000 latu. Vienkārši sponsors, vienkārši miljonārs. Viņš atnāca uz pēdējo koncertu un redzēja, kā mēs raudam. Viņš to nevarēja izturēt un teica, ka dāvina mums 100 000 latu. Dievs mums palīdzēja. Tik daudz spēka tika pielikts, lai mūs iznīcinātu,» Latvijas Radio sacīja režisore.

Latvijas teātru vadītāji Poļiščukas iesaistīšanos politikā dēvē gan kā izmisuma soli, gan kā vienīgo veidu, kā izdzīvot un saglabāt savu teātri, gan vēl skarbāk - par «prostitūciju».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu