Šodienas redaktors:
Eva Gaigalniece
Iesūti ziņu!

Bagātīgais un sulīgais rabarberu drumstalu pīrāgs

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā gan rabarberu sezona bez rabarberu kūkas vai manā ģimenē – bez rabarberu drumstalu pīrāga. Pateicoties rabarberiem, tas ir tik sulīgs un, lai gan salds, bet tajā pašā laikā atsvaidzinošs un maigs. Lai gan perfekti garšo viens pats, kopā ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci tas būs tavs šīs sezonas hits.

Sastāvdaļas

700 g nomizotu rabarberu, sagriezti nelielās šķēlītēs

50 g cukura atsulošanai

sviests formas ietaukošanai

mīklai

300 g augstākā labuma kviešu miltu

145 g sviesta

50 g cukura

1 vidēja ola

šķipsniņa sāls

drumstalām

150 g miltu

110 g auzu pārslu

150 g brūnā cukura

150 g sviesta

1/2 tējk. kanēļa

nedaudz rīvējienu muskatrieksta

Pagatavošana

  1. Traukā liec rabarberus un cukuru, samaisi un ļauj atsuloties, kamēr gatavo mīklu.
  2. Traukā ieber miltus, cukuru, sāli un sviestu. Ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno olu un mīklu samīci, līdz tā ir gluda un viendabīga. Ja ir laiks un vēlme, ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Ja nav, tad gatavo tālāk.
  3. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un ietauko ar sviestu tartes formu 23 cm diametrā (vislabāk, ja ir izņemama apakša).
  4. Izrullē mīklu nedaudz lielāku par formu un ieklāj. Nolīdzini malas, nogriežot ar nazi.
  5. Pagatavo drumstalas. Bļodā liec miltus, auzu pārslas un sviestu. Beržot ar pirkstiem izveido tādu kā ļoti rupju rīvmaizes masu, kurā vēl pa vidu ir palieli sviesta un mīklas gabaliņi. Tad pieber cukuru un iemaisi.
  6. Tartes formā kārto pusi rabarberu, pirms tam rokās nospiežot lieko šķidrumu. Tad pārber nedaudz ar drumstalu masu. Tā uzsūks šķidrumu. Tad ber pārējos rabarberus, kas izveidos palielu kaudzi. To visu pārber ar drumstalām un vēl beigās uzber kanēli un muskatriekstu.
  7. Liec pannu krāsnī un cep 45 minūtes, līdz pīrāgs kļuvis zeltains. Izņem ārā un atdzesē vismaz 1 h. Vari pasniegt vai atdzesēt pavisam.
Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu