Kalvītis: Maizītis uzskatīja, ka zagt var, jo zog visi. Ēlerte - ka zagt var izredzētie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kādreizējais premjers Aigars Kalvītis (Tautas partija) uzskata, ka savulaik pret viņu kā politiķi esot sākta mērķtiecīga cīņa, tā viņš atzinis intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Kad viņš esot pieķēries KNAB lietai, tas esot izraisījis histērisku reakciju no viņa oponentu puses - Sarmītes Ēlertes («Vienotība») un Sorosa fonda, kuriem KNAB bijusi neaizskarama institūcija.

Kad Kalvītis savulaik esot ierosinājis KNAB pārbaudi saistībā ar Loskutovu, viņš esot saņēmis zvanu no Ēlertes, kas paziņojusi: «Neķeries klāt Loskutovam, un mēs ļausim tev strādāt».

Vilšanos viņam esot sagādājis arī ģenerālprokurors Maizītis, kurš uz Kalvīša norādījumu, ka KNAB zog naudu, esot atbildējis: «Premjera kungs, visās valsts iestādēs zog naudu. «Šīs divas morālās autoritātes demonstrēja man pilnīgi nepieņemamu pozīciju,» atceras Kalvītis. «Viens uzskatīja, ka zagt principā var, jo zog visur, un otrs, ka principā vieniem ir atļauts zagt, bet citiem savukārt nav atļauts. Man šī pozīcija bija kategoriski nepieņemama, un es arī šodien nenožēloju nevienu brīdi, ka, aizstāvot principus, man nācās upurēt savu popularitāti. Tieši šo Ēlertes un Maizīša proponēto apšaubāmo principu aizstāvībai tika organizēti lietussargu mītiņi, kas iestājās pret mani un visādā veidā mēģināja mani nomelnot, pat visnekrietnākajā veidā apsaukājot utt.,» tā Kalvītis.

Kalvītis tāpat uzskata, ka Sorosa kustība nav atsevišķi cilvēki, bet ideoloģija, kas šo 20 gadu laikā Latvijā izplatīta. Tā viņam kā «vienkāršam, klasiskam latvietim» neesot pieņemama.

Kalvītis intervijā atzinis, ka premjera amatā šobrīd viņš redzot Aivaru Lembergu (ZZS) un Aināru Šleseru (PLL), jo Valdis Dombrovskis («Vienotība») jau sevi esot pierādījis, bet Jānis Urbanovičs (SC) redzot promaskavisku Latviju.

Uz jautājumu, kā Latvija spēs atdot milzīgo ārējo parādu, Kalvītis atbildējis: «Vai nu būs jāmazina pensijas, vai arī būs jāmazina finansējums citās jomās. Un tās ir skaidras – vai nu samazinām kvalitāti izglītībā, vai nu samazinām veselības aprūpes pakalpojumus, kur ir liela nauda, vai atlaižam policistus, samazinām aizsardzības budžetu. Skaidrs, ka nāksies samazināt pensijas.»

Apvienības «Vienotība» 10. Saeimas deputātes kandidāte Sarmīte Ēlerte uzskata, ka Kalvīša izteikumi par neveiksmīgajiem mēģinājumiem atbrīvoties no KNAB priekšnieka atgādina, kā viņa valdības laikā tika apdraudēts tiesiskums un izmeklēšanas iestāžu neatkarība.

«Nevis konkrētas amatpersonas nomaiņa, bet gan Tautas partijas vadītās valdības mērķtiecīgā tiesiskas valsts graušanas politika izraisīja Lietussargu revolūciju. Tās mērķis bija aizstāvēt KNAB neatkarību un atgādināt Saeimai par tās pienākumu būt atbildīgai tautas priekšā,» atgādina Ēlerte. «Kalvīša nespēja atzīt kļūdas apstiprina: Tautas partija un apvienība «Par labu Latvija» ir pagātne. Kalvīša valdība Latviju ieveda krīzē. Tas nekad vairs nedrīkst atkārtoties,» norāda Ēlerte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu