Foto: Sācies Venēcijas filmu festivāls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Trešdien ar amerikāņu režisora Darena Aronofska jauno filmu «Black Swan» (Melnais gulbis») tiks atklāts Venēcijas kinofestivāls, kas norisināsies līdz 11.septemrbim.

Kopumā 67.Venēcijas festivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos 79 filmas, savukārt konkursa programmā tiks demonstrētas 24 kinolentes, ko vērtēs starptautiska žūrija ar Kventinu Tarantino priekšgalā. Pēdējās konkursa filmas nosaukums tiks atklāts svētdien.

Kopā ar Aronofska filmu par festivāla galveno balvu «Zelta lauvu» cīnīsies arī Sofijas Kopolas drāma «Somewhere», kā arī franču kinomeistara Fransuā Ozona komēdija «Potiche» ar Žerāru Depardjē un Katrīnu Denēvu galvenajās lomās. Kā viena no filmām konkursa programmā tika iekļauts poļu režisora Ježija Skolimovska trilleris «Essential Killing». Tas vēsta par kādu Afganistānas iedzīvotāju, ko nolaupa amerikāņu karavīri Kabulā. Galveno varoni spēlē amerikāņu aktieris un režisors Vinsents Gallo, kas pazīstams ar lomām tādās filmās kā «Arizona Dream» («Arizonas sapnis») un «Tetro».

Par balvām cīnīsies arī paša Gallo režisētā filma «Promises Witten in Water» - grūtsirdīgs stāsts par kādu meiteni ar neārstējamu slimību.

Bez Aronofska, Kopolas un Gallo kinolentēm amerikāņu režisorus konkursā pārstāvēs vēl trīs filmas - Kellijas Reihartas «Meek's Cutoff», Džūliana Šnābela «Miral» un Montes Helmena «Road to Nowhere».

No vietējiem kinematogrāfistiem konkursā ar savām filmām piedalīsies četri režisori - Askanio Selestini, Savērio Kostanco, Mario Martone un Karlo Macakurati.

Franciju bez Ozona pārstāv Antonī Kordjē ar savu kinolenti «Happy Face» un Tunisijā dzimušais Abdelatifs Kešišs ar drāmu «Black Venus».

Žūrijā bez Tarantino ir vēl seši locekļi - meksikāņu scenārists Giljermo Ariaga, kas rakstījis scenārijus tādām filmām kā «Amores Perros», «21 grams» un «Babel» («Bābele»), lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkunaite, kas visplašāk pazīstama ar lomu filmā «Saules nogurdinātie», franču kinorežisors un scenārists Arno Deplešēns, amerikāņu komponists Denijs Elfmens, itāliešu režisors Luka Gvadanjīno un scenārists Gabriele Salvatoress.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu