Venēcijas kinofestivālā triumfē Sofijas Kopolas filma «Somewhere»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sestdien noslēdzoties Venēcijas kinofestivālam, «Zelta lauvas» balvu par labāko filmu saņēmusi amerikāņu kinorežisore Sofija Kopola.

Viņas drāma «Somewhere» stāsta par kādu aktieri, kura bezmērķīgo dzīvi izmaina viņa 11 gadus vecās meitas ierašanās.

Festivālā žūrijas priekšsēdētājs Kventins Tarantino atzina, ka šī filma apbūrusi viņu un pārējos žūrijas locekļus jau pirmajā seansā.

Kā labākais režisors apbalvots spānis Alekss de la Iglesia par savu filmu «A Sad Trumpet Ballad». Balvu par labāko aktierdarbu ieguvis Vinsents Gallo par savu spēli Ježija Skolimovska trillerī «Essential Killing». Visu Venēcijas filmu festivāla norises laiku Gallo centās izvairīties no paparaci, valkāja sejas masku un galu galā arī neieradās pēc balvas. «Vinsent, nu, kur tu esi,» jautāja poļu režisors, saņemot balvu viņa vietā.

Kā labākā aktrise apbalvota Ariane Labeda par savu aktierspēli ģimenes drāmā «Attenberg», savukārt režisors Monte Helmens par savu filmu «Road to Nowhere» ieguva speciālbalvu.
Lai arī balvu ieguvējus noteica visi žūrijas locekļi, balvu sadalījums izraisījis zināmu ažiotāžu Venēcijas kinofestivāla publikas vidū - daudzi uzskata, ka Tarantino tās piešķīris saviem draugiem. Jau iepriekš Itālijas mediji pauda bažas par to, kā Tarantino žūrijas priekšsēdētāja amata pildīšanai traucēs interešu konflikts, jo Kopola un Helmens abi ir tuvi viņa draugi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu