Pabeigti robežsardzes Daugavpils pārvaldes ēku būvdarbi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kompleksa un Nelegālo imigrantu uzturēšanās un patvēruma meklētāju centra rekonstruēto un jaunbūvēto ēku būvdarbi ir pabeigti, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina.  

«Tas ir pēdējos pāris gados pirmais līdz galam atjaunotais objekts, kur, rūpīgi strādājot kopā ar telpu turpmākajiem lietotājiem un būvniekiem, VNĪ izdevies panākt būvdarbu izmaksu samazinājumu vairāk nekā 1,7 miljonu latu apjomā,» piebilda Laukšteina. 

Viņa skaidroja, ka remontdarbus ēkā Daugavpilī, A.Pumpura ielā 105b, sarežģīja vienošanās, ka robežsargiem uz ēkām citā adresē nebūs jāpārceļas, taču šī situācija tika veiksmīgi atrisināta, sadalot rekonstrukcijas un būvniecības gaitu divās lielās un četrās apakškārtās. 

Trīs apakškārtas ietvēra Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes ēku kompleksa rekonstrukciju un būvniecību. Te no jauna tika izbūvētas administratīvās telpas, kinoloģijas centrs un garāžas. Papildus tam uzcelta arī sporta halle un iekārtotas viesnīcas telpas, informēja Laukšteina. 

Otrā lielā projekta daļa bija Nelegālo imigrantu uzturēšanās un patvēruma meklētāju centra rekonstrukcija. Atjaunota divstāvu ēka, ēdnīca un nojume automašīnām, informēja Laukšteina. 

«Katrs labi padarīts darbs rada gandarījuma sajūtu. Un šoreiz ir dubults prieks, jo, neskatoties uz to, ka pēdējā laikā daudzi piemēri atsedz būvdarbu kvalitātes kritumu, šis objekts pierāda pretējo. Proti, ka mūsu valstī celtnieki tomēr prot strādāt ar vajadzīgo atdevi un rezultātu,» norāda VNĪ valdes priekšsēdētājs Jānis Komisars. 

Robežsardzes Daugavpils pārvaldes kompleksa celtniecība aizsākās 2008.gada maijā. Būvdarbu veicēju konkursā par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts SIA «Arčers» piedāvājums. Viens no galvenajiem apakšuzņēmējiem bija Daugavpils firma SIA «Ditton Būve». 

Robežsardzes telpu būvprojekta autors ir arhitekts Aivars Rīts, bet nelegālo imigrantu centra projektēšana bija AS «Komunālprojekts» ziņā. 

Kopējā remontdarbu līgumsumma sākotnēji tika lēsta 13,9 miljonu latu apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Taču kopīgā dialogā ar Valsts robežsardzi, Iekšlietu ministriju un būvniekiem pārskatot un optimizējot būvdarbu programmu un tehniskos risinājumus, VNĪ panāca būvdarbu izmaksu samazinājumu par 1,7 miljoniem latu, skaidroja Laukšteina. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu